Låt mig slippa lata sommardagar eller i alla fall tjatet om dem!

Nej, lata sommardagar passar inte alla. Jag tvingar ingen att stiga upp och träna med mig och därför tycker jag det är rimligt att jag då slipper tjatet om att lata mig dagarna i ända. Det måste ju faktiskt vara upp till var och en.

Har nyligen kommit hem från Grekland och jag måste ändå säga att kommentarerna om att jag ska ta det lugnt för ”jag har ju semester” var mycket färre. Tack!!

Tyvärr är det så att jag inte förrän de senaste 4-5 åren stått på mig om hur jag vill ha det på mina sommardagar.
Det ska festats, man ska va uppe sent, man SKA än det ena och än det andra. Men det är då här ekvationen inte går ihop.
Jag vill ha krispiga mornar. Jag vill vakna utsövd och jag vill dricka kaffe länge, gärna i sängen. Sen vill jag göra något som får min kropp att vakan till. Det kan vara ett par backintervaller, lugn löpning och njuta av utsikten, ett gympass eller varför inte ett cykelpass. Då blir det svårt att dessutom vara en ”kvällsmänniska” och eftersom jag är stor flicka nu så väljer jag bort det jag inte vill ha.

Frågan är – gör du det?

Eller är du en av dem som ”säljer” dig och din ledighet för att tillfredsställa andra?

Har man familj (ja, det har jag) så vill man vara med dem också men din egentid, den är din och den är guld värd. Stå på dig!!
Vad du sen väljer att göra på den är som sagt upp till dig.

För mig är det äta, sova, träna och lite trädgårdsarbete på det, då mår jag som bäst. Sen tycker jag det är underbart med någon timme i hängmattan eller solstolen.

På söndag bär det iväg igen. En träningsresa jag ska arrangera för första gången. Till Italien har jag rest massor men denna… Och på denna höjd…
Inget lata sommardagar här heller utan här blir det vackert, jobbigt, ännu mer vackert och fruktansvärt läskigt!
Vi är ett gäng som ska ta oss upp på ca 4500 m ö h till Capanna Regina Margherita. (se bild) Något jag sneglat på och velat länge.

En utmaning av rang för den som då är höjdrädd vilket jag är då. Korkat kan många tycka och det gör väl jag också med jämna mellanrum men sen, sen när jag står där uppe! då! YES!
Det enda som står vägen nu är om det blir dåligt väder eller om jag blir höjdsjuk. Det kan jag då inte påverka så det låter jag vara.

Nästa gång vi hörs så är jag modigare, starkare och rätt mycket stoltare.

Vill varmt rekommendera Hotel Monterosa och deras spännande aktiviteter. Ni kan åka med på mina resor (se hemsida, lisakapteinkvist.se) eller kontakta underbara Joakim och Tine Linse som driver hotel Monterosa.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, höjdrädd, bestämd och undanber mig lata sommardagar

Kommentarsfunktionen är avstängd.