Läsåret är igång – vad ska Du lära dig?

Vi pratades vid i telefon häromdagen, Lisa och jag. Hon var på väg hem efter att ha föreläst för ett företag och jag satt med filade på kursmaterialet till höstens Kom i formkurser. Given fråga när vi inte har hörts på ett tag – ”Vad har du för utbildningar på gång då?”

Arbetet som PT innebär att utbilda – de enskilda PTklienter vi tränar, föreläsningar  och kurser som vi håller eller artiklar som vi skriver. Men frågan gäller inte detta. Det gäller vilka utbildningar vi ska gå. Hur ska vi utbilda oss vidare?

För mig är det oerhört viktigt att känna att jag vidareutvecklas. Ju mer jag lär mig inser jag att jag inte vet. Det är det som gör det här jobbet så roligt -det finns alltid mer att lära. Ibland handlar det om att fördjupa sig mer i det man redan lärt sig och ibland något helt nytt.

Har man gått den PT-utbildning som Lisa och jag gjort – Personal Training School så har man fått vikten av kompetensutveckling inpräntat. Varje år krävs det att vi gör re-licensieringsprovet och det krävs regelbunden vidareutbildning för att få behålla sin PT-licens.

Så jäkla tacksam jag är för det! Det gör att man hela tiden vill mer, bli lite bättre på det man gör och hur utvecklande är inte det? Tacksam för den kunskap man skaffat sig men med en ännu mera retad kunskapstörst, så känns det efter varje utbildning. (Alltså hade jag läst just den meningen när jag gick i högstadiet så hade jag aldrig trott att det var jag skrivit den! Den relativa visheten dök betydligt senare i livet..)

Viljan att lära sig mer, att vilja utvecklas handlar ju inte bara om att utvecklas i sitt yrke utan att utvecklas som människa.

Finns det något roligare och mer livsbejakande än att lära sig nya saker?

I min värld – Nä.

Läsåret 2015-2016 är igång och när det är dags för sommarlov nästa gång har de som fortfarande går i skolan fått en hel del nya kunskaper, förhoppningsvis redo att ta nästa steg och börja på en ny årskurs nästa läsår.

Vi som arbetar skulle kunna se kommande arbetsår som en enda lång transportsträcka fram till nästa semester. Ack så trist! För även om vi slutat skolan för länge sen borde vi kanske ställa oss frågan –  Vad ska jag lära mig för något nytt året som kommer? Gå en kurs i matlagning? Testa någon ny träningsform? Gå en crawlkurs (done that!..) Börja knyppla? You name it! Det finns ju hur mycket som helst som man kan lära sig mer om. Våga ta klivet utanför bekvämlighetszonen! Vem vet, man kanske lär sig mer om sig själv på kuppen 😉

Så vad blir det då för utbildningar  för mig inom den närmsta framtiden? Jo ser ni, under hösten ska jag förkovra mig ytterligare i Olympiska lyft. Min kära make utbrast – ”Tyngdlyftning?!?! Är du inte klok!” Jo, det är ju just det jag är 😉

//Carolin ”Klok som en bok” Helt. Int Lic PT med viljan att bli bättre och bättre..

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.