Löparskolan lektion 4- det går utför…

Tiden rusar iväg och denna veckan var det redan dags för lektion nummer 4 av 5. Nu går det utför. På riktigt. Att lära sig springa i nedförsbackar finns det mycket att tjäna på. Tid, smärtor och krafter 😉

Läs mer

Hipp Hipp HURRA! Det är Äggets Dag i dag!!

Som en motvikt i flödet av kulörta plastburkar med kvarg och proteinpuddingar, gjorda av mjölkråvara från Långbortistan, med smak, doft och färg av hittepå, vill jag slå ett slag för –  ägg. Ett ekologiskt ägg, sprunget ur en svensk hönas rumpa. Med en alldeles briljant aminosyraprofil, synnerligen god fettsammansättning, fylld av vitaminer och mineraler (det är i stort sett bara c-vitamin som saknas). Med både doft och smak av – ägg. ca 3 kronor styck.

Läs mer

Är pasta roten till allt ont?

Såg på Nyhetsmorgon att vi svenskar äter 15kg pasta per person och år och det var ju verkligen ingen god nyhet, eller? Jag är inte någon pastafantast men jag kan ändå inte låta bli att fundera över om det verkligen är det myckna pastaätandet som är det verkliga hälsohotet…

Läs mer

Löparskolan lektion 3

Veckans lektioner har inneburit löpskolning och stegringslopp. Jobbigt, effektivt och därmed sjukt kul i mina mått mätt 🙂 Löpskolning – varför ägna sig åt det? Syftet är att överdriva löpstegsrörelsen för att bana in bättre motorik, ge ökad löpekonomi, ökad styrka, rörlighet, balans, spänst och även förebygga skador. Bra skit för alla löpare helt enkelt!

Läs mer

Internationella kaffedagen- En dag värd att fira!

Förra veckan var det Smågodisets Dag och om några dagar är det Kanelbullens Dag, jag bryr mig faktiskt inte om någon av dessa. Men idag hörni, idag har vi en dag värd att fira – Internationella Kaffe Dagen!!

Läs mer