Jordnötssmör vs. annat…

Oj, vad folk har kul åt att man smaskar i sig jordnötssmör i tid och otid. Men på samma gång blir folk lite nyfikna,ibland ngt irriterade… vad är det som är så speciellt? Läs mer

Quick fix eller livstilsförändring – det är frågan det…

Snabba resultat eller bestående resultat – vilket känns mest lockande? I det bästa av världar skulle man kanske inte behöva välja.  Men en stor andel av dom som börjar träna stenhårt från dag 1  eller/och som börjar på den nya heta dieten som göra att kilon ”rasar”, alltså sorry men de håller inte på speciellt länge och de eventuella resultat de får blir kortvariga.  Varför är det så? Och varför gör så många detta gång på gång på gång?

Läs mer

Löparskolan lektion 4- det går utför…

Tiden rusar iväg och denna veckan var det redan dags för lektion nummer 4 av 5. Nu går det utför. På riktigt. Att lära sig springa i nedförsbackar finns det mycket att tjäna på. Tid, smärtor och krafter 😉

Läs mer

Hipp Hipp HURRA! Det är Äggets Dag i dag!!

Som en motvikt i flödet av kulörta plastburkar med kvarg och proteinpuddingar, gjorda av mjölkråvara från Långbortistan, med smak, doft och färg av hittepå, vill jag slå ett slag för –  ägg. Ett ekologiskt ägg, sprunget ur en svensk hönas rumpa. Med en alldeles briljant aminosyraprofil, synnerligen god fettsammansättning, fylld av vitaminer och mineraler (det är i stort sett bara c-vitamin som saknas). Med både doft och smak av – ägg. ca 3 kronor styck.

Läs mer

Är pasta roten till allt ont?

Såg på Nyhetsmorgon att vi svenskar äter 15kg pasta per person och år och det var ju verkligen ingen god nyhet, eller? Jag är inte någon pastafantast men jag kan ändå inte låta bli att fundera över om det verkligen är det myckna pastaätandet som är det verkliga hälsohotet…

Läs mer