Kroatien- PT På Riktigt på konferens

Jahaja, nu har vi varit ute på vift och rekat inför troligen och förhoppningsvis PT På Riktigt goes Träningsresa Kroatien. En längre redogörelse för dessa fyra innehållsrika dagar har ni här, kanske lite mer information än vad ni vill ha…

PT På Riktigt på konferens Dag 1- 

Idag gick vi upp innan vi ens gått och lagt oss och Lisa fick kaffe på sängen längst ner i min källare och ungefär frukostbuffé uppe hos oss andra. Vi satt sen stilla i flera timmar i bilen då jag med fast hand rattade oss ända till Skavsta utan att stanna och kissa en endaste gång. Då var vi framme en timme för tidigt.

Men sen satte det igång-  vid säkerhetskontrollen ville herr myndighetsperson att Lisa biskulle ta av sig byxorna och sen letade dom sprängmedel på hela henne medan hon  viftade vilt med protestillståndet och jag tänkte att ”Sicken tur det är att jag både har pass, pengar, pilett och pilnyckel” och därmed klarar mig utan resesällskap även om det kan vara kul att ha nån att konferensera med. Sen ville herr passkontrollant upplysa om att jag är mycket snyggare IRL än svältande på en öde ö. Några byxor fick jag dock inte ta av mig. Sen stod vi länge i kö bara för att få veta att vi var VIP och det va ju väldigt konstigt att vi inte begrep det. Då fick vi stå och köa i VIPkön också. Kissnödiga. Sen satt vi stilla och snarkade säkert högt med öppen mun nästan hela flygresan till Kroatien. Lisa glömde sen bort hur hennes väska ser ut, hon högg första bästa röda och första bästa svarta vilket var helt fel och fick sen stå och vänta ett bra tag. Till sist fick vi i alla fall träffa övriga i resesällskapet som också skulle reka inför eventuellt kommande träningsresa. Vi fick sedan åka baklänges väldigt länge i minibuss. Så länge att jag fick sitta baklänges baklänges så att säga. Som en hund. Väldigt länge åkte vi så. Väldigt länge. Sen åt vi ungefär hela restaurangen på hotellet och det var inget smått det, varken hotellet, restaurangen eller mängden mat. Vi lyckades bli inte väldigt omtyckta av tyska turister (petiga med kösystem det folket), förhandlade till oss en vattenkokare och gick sen inte ut på nattklubb. Vi la oss i sängen klockan 20:21. På natten. Det är ett tufft jobb att vara på konferens. Dag 1 är över och Lisa och jag fortfarande sams.

 

PT På Riktigt på konferens Dag 2- ”Varmt vatten med citron och ingefära”en yogis förslag på morgonrutin. Ska få fart på förbränning och tarmverksamhet. ”Och?!”sa jag. ”Det är ju det kaffe gör- FORTSOMFAN!” Smalltalk och mingel, det är min grej det. Det är många yogisar på den här resan och vi imponerar stort på alla. Vi vill helst inte veta exakt hur stort. Vi inledde annars dagen med att varken dricka kaffe eller ovan nämnda hopkok och gav oss ut på löptur. Vi gjorde som tjejer som åker på tjejresa gör- vi sprang åt varsitt håll. Lisa mest åt rätt håll och jag fick se lite annat så att säga. 

Kaffe är för övrigt väldigt bra för ökat spring i benen, det märker man när man inget har. Varken kaffe eller spring alltså..

Vi åt frukost och åt jättegod fetaost. Margarin i tron att det är ost är däremot inte lika jättegott. Det hanterade jag som den dam jag är- spottade ut den. Rakt ut bara. 

Efter frukosten var det dags att åka på rundtur bland hotell och träningsytor. Pga mulet såg vi inte det längsta berget som Kroatien har att erbjuda, vi såg dock ett och annat högt och mycket annat. Kottar till exempel.. Alla hotellrum har kottutsikt med eller utan havsbrus.

När Lisa sa ”Usch” (skånska för ”Wow”) vid info om att delfiner ofta kan ses här, höll hon på att bli stenad av Friskisdamerna.

Hon hindrade mig då mycket bestämt från att dra all info jag har angående delfiners ovana att ägna sig åt mobbing och gruppvåldtäkter. De är ju så lika oss människor. 

Vi träffade Mr Sport som nog tyckte om oss lite mer än alla andra pga vi inte verkade vilja ha lugn, frid och pyttesmå kettlebells. Lisa went Kåta Gun och tog genast hans nummer men när hon skulle ha taxichaufförens nummer också sa jag stopp. Hon skyller på att hon är sekreterare på den här konferensen?

Vi har en poledansare med på resan, hon är inte jätteimponerad av vårt frekventa uppvisande av poleskills så snart vi ser en stolpe. Inte imponerad alls faktiskt.

Eventuella Zumbaledare som är med på resan blev eventuellt ännu mer kränkta än Lisa som ändå fick mina kroppsvätskor i hela ansiktet när Fröken Reseledare ville sälja in konceptet ”ProseccoZumba”. Två så orimliga ord ihopsatta föranledde ett frustskratt likt sprinklersystem från min sida. Jag försökte därefter styra upp menyn på hotellet. Helt utan framgång.

Vi åt lunch och gick och la oss. Ingen av oss känner jättestor saknad efter våra män pga jag sägs snarka och Lisa fiser. På grund av att Lisa fixade kaffe så starkt att det knappt var flytande blev det mer tupp än lur och vi åkte till stan för att köpa mer kaffe. Där drack vi alkoholfri öl, köpte shorts i strl XL och det stackars butiksbiträdet gav oss 75%rabatt pga vi trodde det var barnstorlekar. Två attackbrudar som oss vill man liksom inte komma på kant med. Jag blev sen fotad av fascinerade tyskar pga oklar anledning.

Efter detta drog vi på oss badrockarna och gick till spat. Där låg vi i ca 36sekunder. Gick vidare till nån form av vilrum och somnade. Sen tyckte Lisa att jag ville bada i havet så då gjorde vi det. Där och då drog jag eventuellt på mig tuberkulos men det är inget Lisa vill ta något ansvar för så här i efterhand.

Den unge gymvärden såg inte sjukt imponerad ut av våra blöta uppenbarelser när vi ville inspektera faciliteterna. Man går inte direkt atletiskt i såna där tygtofflor. Det borde han tagit hänsyn till. 

Sen åt vi gigantisk middag, fick frågan om vi är modeller och skådespelare eller livnär oss på nåt annat.

Ja, med en sån avslutning kände vi att det var dags att snabba sig i säng innan nåt tog i från oss den känslan. Borstade och klara i säng 20:21. På natten. Är det konferens så är det. Ingen nattklubb denna kväll. Heller.

 

PT På Riktigt på konferens Dag 3– Söte Gud så det åskade i natt. Det dundrade och blixtrade nåt så rasande att TVn satte på sig själv tre gånger och Lisa fick ont i protesen. Allt var dock överstökat tills dess att klockan ringde. 37minuter och rätt mycket kaffe senare gav vi oss ut på morgongymnastik. Precis som brudar gör – på var sitt håll. 

Nu kan vi rundan i frukostbuffén och gör inga fler margarinfadäser utan fnissar istället gott åt dom som tar sin första sipp på den gröna smoothien i tron att den sörjan ska göra göra nån form av nytta. Efter frukostar likt dessa är ätfönstret stängt fram till middagsdags.

Sen fnissade vi inte lika mycket, inte alls faktiskt, då bergsvandringen blev inställd och utbytt mot lunch. Med magen full av fetaost och benen fulla av upptäckarlust är det ett dåligt byte. Med ätfönstret stängt är det ett extremt dåligt byte. Det blev taxi upp på toppen pga allt regn som fallit under natten, att Lisa och erbjöd oss att bära övriga upp gjorde ingen som helst skillnad i beslutsfattandet.

Vi lyckades byta till oss extra fritid. Helt ärligt såg Fröken Reseledare och övriga deltagare något lättade ut. De verkar inte riktigt vana vid vårt tempo.

Nåt vi faktiskt funderat allvarligt på-

VEM orkar egentligen med oss i en hel vecka? Vi orkar ju knappt med oss själva. En av yogisarna höll med om att frågeställningen är relevant, övriga höll tyst.

Vi fick i alla fall rasa av oss och upptäcka omgivningarna på egen hand och dricka vår lunch i fred  helt ärligt så var ätfönstret på glänt hela eftermiddagen efter det) Vi gick och vi gick och sen gick vi igen. Och badade.

För att vara så dåligt promenadväder här är det väldigt varmt och skönt må jag säga. Så varmt att jag faktiskt ville bada, av fri vilja. Så då gjorde vi det och låg och solade ända tills det var dags för spabehandlingar. Scruben den rev gott och massagen var en behaglig insmörjning.

Tänkte lite filosofiskt att det som känns behagligt för stunden sällan ger några direkta positiva långtidseffekter. Gäller på alla områden i livet det. 

Sen bjöd massageflickorna på te, (min massageflicka bjöd på te, Lisa fick ett par trosor. I papp.)Det är inte behagligt på nån sikt alls (inte trosorna heller) det så det blev kaffe på rummet som kompensation. 

gjorde vi i stort sett ingenting. Jo, föresten- det lilla livet vill påminna om att jag saknar honom trots att Lisa fiser och det har han faktiskt alldeles rätt i. I och med att vi gillar att styra och ställa, ställde vi om hela kvällsaktiviteten- inget nattklubbande ikväll heller. 20:17 på natten, låg vi borstade och klara i sängen.

Vi tänker att det är så en träningsresa med oss ska vara- utmattad och i säng före 21:00 varje kväll. 

PT På Riktigt på konferens Dag 4- 9,5 timmes sömn och jag vaknar ändå trött som ett as. Det sliter att vara på konferens. Inte på Lisa. Hon är skitpigg pga åt 2 bitar morotskaka igårkväll. Hon pratar därför jättehögt. Vi dricker starktstarkt kaffe ur vinglas och i takt med att det rinner ner sänks ljudvolymen. Som den elitidrottare jag är försätter jag mig i rätt mindset genom att sänka blicken, tittar ner på mitt obefintliga tighgap och inser hur full av energi jag är och ger mig ut. Lisa har redan gett sig ut, om hon hittade nån att prata högt med vet jag inte. Iom att dagens löprunda är en timme senarelagd begåvades jag ändå med visst sällskap av andra löpare och pga detta blev även dagens löprunda en uttagning till OS. Det känns som att jag vann. 11:00 går baklängesbussen hem men innan det tar vi tabberaset på fetaosten.

Med glädje noterade vi att vi skapat ett tomrum i gruppen då vi avböjde de gemensamma aktiviteterna under gårdagskvällen. De hade ätit på en tyst och lugn restaurang, om det var restaurangens förtjänst eller vår frånvaro är oklart. 

Man lär sig mycket på konferens och Lisa och jag har tex lärt oss att det finns viss korrelation mellan tendens till vätskeansamling, behov av lymfdränage och nyttjande av hiss samt inmundigande av croissanter.

Den här ön vi konferansat på kallas för ”Hälsans Ö” pga så fantastiskt ren luft så de där Kroatierna och tyska turisterna röker då nåt så inotta. Ja, en kan ju förstå att de är oroliga för den förfärliga hälsohetsen som går över planeten som en pandemi och gör därmed vad de kan för att inte drabbas av otyget. 

Det blev det lite onödigt turbulent vid utcheckningen då det uppdagades att jag plötsligt blivit av med ungefär alla mina pengar samt betalkort. Allt lugnade dock ner sig efter en stund och myckna teorier om hur detta gått till väga, då jag hittade det saknade i min högra byxficka. Väldigt dumt av Lisa att lägga det där kan jag tycka. 

Baklängesbussen mot färjan var för dagen rättvänd och inga missöden skedde, även om det var väldigt nära där på slutet då Herr Busschaufför var kissnödig. Det gör han icke om kan jag meddela. Han kan ta kritik den killen. Trots att lagar och regler är mest rekommendationer här i Kroatien. 

 

Färjefärden avlöpte utan fadäser. Sen blev det åka av igen tills vi stannade i liten by för lunch men det visade sig att det gjorde vi inte alls utan gick tillbaka till de parkerade bakåtbussarna för att sen få veta att det skulle vi visst, fast på snabbt ställe som inte var direkt skitsnabbt. Men gott.

Väl på flygplatsen fick Lisa behålla byxorna på och jag fick inte höra att jag är snyggare IRL. Besvikelse. Å andra sidan sa ingen att jag är fulare IRL heller. 

Flygresa utan missöden och jag kan stolt meddela att jag vann bagagebandstävlingen. 

Att vara reseledare för ett gäng reseledare eller i alla fall vana ledare, som helst styr och ställer själva- det kan inte vara ett lätt jobb. Sandra på Travea som hade just det jobbet tar nog ledigt ett par dagar nu. Det är henne väl unt det. Vi fick alla se vad vi ville se och vi berikades nog alla av alla våra olikheter.

 

Kroatien imponerar med makalös natur, kritvita klippor, turkosblått vatten, fantastiska träningsmöjligheter, schyssta hotell och rasande god mat – förmodligen kommer det snart ett erbjudande ni inte kan säga nej till. Håll ögonen öppna!

/Carolin Helt, Int Lic PT på konferens och iom äger min egen upplevelse kan Lisa ha vissa invändningar i vissa frågor i texten ovan men vi skildes som vänner jättesent igårkväll. Ja, sent på natten rent av.

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.