Köpt motivation funkar!

Motiverad – detta högt önskade tillstånd! Vet ni, den dippar till och från för alla. Ja, ALLA. Inget konstigt med det då det är en lynnig Bitsch som kommer och går som hen behagar. Men det finns knep, viss går till och med att köpa sig till..

Min bästa köpa motivation senaste året är helt klart min pulsklocka. Jag har betat av ett helt gäng och testat rätt många märken men min absoluta favorit /just nu) är min Polar V800. Jag bär den jämt. Den är till och med nästan lite snygg om man är lagd åt det hållet.

Förutom att visa vad klockan är, vilken puls jag har, hur fort och långt jag springer/cyklar/simmar(händer aldrig iofs), den mäter det mesta helt enkelt.

Det fina med den är att den-

  • säger till när jag suttit still i 60min ”Det är dags att röra på sig!” surrar det till.
  • ger mig kredd om passet jag utfört varit extra effektivt
  •  berättar vilka förmågor jag förbättrat
  •  berättar för mig hur krävande passet har varit (kan vara bra att veta ibland för ni vet ju hur högljudd latmasken kan vara)
  • visar hur mycket av den rekommenderade fysiska aktiviteten jag utfört
  • visar även hur återhämtad jag är och när jag kan vara fit for fight igen

Det allra bästa är att den dessutom höjer ribban, det som var träning nog för en månad sedan duger inte idag. jag har alltså min egen lilla slavdrivare på armen hela tiden. Kanon!

Allt ovan är givetvis inte hundraprocentiga siffror men det ger ändå en fingervisning om hur jag ligger till. Ju noggrannare jag lägger in mina uppgifter desto noggrannare input får jag. Mitt bästa köp i år och det låg i rumpan på en chokladhare i påskas. Tänk va? Det kan komma nåt bra ifrån de mest oväntade ställen 🙂

Att jag väljer att hylla denna lilla motivator just nu beror på att den varit på service och jag har fått klara mig utan den ett tag. Jag har känt mig helt vilsen, undertränad och ja, meningen med träningen har försvunnit helt… SKOJAR BARA!! Men nu när den är tillbaka uppskattar jag den ännu lite mer än innan.

Köpt motivation funkar helt klart!

Har ni något som skjuter fart på träningsfrekvensen eller effektiviteten lite extra? Vad i så fall? Berätta!

//Carolin Helt, Int Lic PT, fullkittad och fullt motiverad till stordåd.

ps. denna hyllning är osponsrad, helt orimligt egentligen?

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.