Konsten att leva loppan!

Ulla Thell! En av deltagarna på min träningsresa i Italien. Maken till ”krutkärring” får man nog leta efter. ”ja, jag har inte åkt skidor på 10 år men det ska nog gå” Jodå, visst gick det! Ulla kan konsten att leva loppan. Konsten att trycka ut allt kul från varje minut av sitt liv. Frågan är, kan du?

Bara att anmäla sig till en träningsresa med skidåkning utan att egentligen veta om man kan åka eller inte?! Man ska ju inte nämna en dams ålder men Ulla är en bra bit äldre än oss andra kan jag väl säga.

Här handlar det om mod och vilja. Att inte tro och tycka att livet tar slut bara för man nått en viss siffra. Det handlar också om att våga prova. Man vet ju inte förrän man provat. Tänk vad många missar bara för att de inte vågar prova..?

Att sen Ulla är den mest spontana människa jag träffat som pratar lite före hon tänker gör ju inte saken sämre. Jag tror aldrig jag skrattat så mycket på så kort tid. På bilden får Ulla dagens pris. Det är en mjuk banan som är lite som en anti-stress leksak. När hon då öppnar den utbrister hon först (ja, utan att riktigt titta eller tänka efter då) ”är det en …….?!”
Aldrig har vi skrattat så och aldrig har jag sett någon bli så glad för ett pris!

Är det inte det livet handlar om? Att varje dag se vad man kan få ut? Att våga utmana sig för att få. För att kanske få en upplevelse man kanske inte annars skulle fått.

Jag menar, funkar det inte så har man i alla fall provat.
Undrar egentligen hur många det är som ångrar att de utforskade, att de vågade?

Inte för att ni som läser detta inte skulle träna men tänk så många det är som inte vågar prova. Som inte vet (än) hur mycket bättre man kommer att få det. Tänk ifall man sen väljer en träningsform som ger en fler vänner och fler upplevelsen, ja, då är det väl värt allt guld i världen. Tänk ifall målet med att våga skulle vara att man vågade åka på sin livs resa? Att bara gå ner i vikt låter så tradigt tycker jag. Satsa högre! Satsa roligare!

Jag tänker också på dem som fastnat i trött & skitmats träsket. De känner sig trötta, de blir ofta sjuka och de säger att de inte klarar av ditten och datten.

Frågan är – har de provat? Har de provat att bara byta ut något skräp med något som mer gynnar hälsan? Tänk om man skulle bli piggare då? Tänk om man skulle orkar mer då. Tänk om man skulle få för sig att anmäla sig till en vandringsresa till Italien och få sitt livs upplevelse?

Vad jag önskar att alla vågar prova. Vad jag önskar att alla hade en liten bit Ulla i sig. Det roliga är att det behövs inte så mycket. Det behövs bara lite mod och att man kanske inte tänker efter så mycket. Våga lära sig konsten att leva loppan!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist som lovat mig själv att bara göra de absolut nödvändigaste begränsningarna och att leva loppan!

Kommentarsfunktionen är avstängd.