Kaptein kocks senaste! Ägg i gott sällskap

Här kommer Kaptein Kocks nästa fantastiska recept! Ägg i tomatsås, halloumi och parmesan. Match made in heaven.

Gör en tomatsås. Lägg så mycket kärlek du kan i denna med örter såsom basilika mm, kanske ett stänk rött gott vin
(i receptet balsamvinäger)
Låt koka länge. Ge den gärna sälta genom några sardeller, annars funkar salt. Den ska vara rätt tjock i konsistensen.
Gör sen små hålor, gropar i denna ”tomatgröt”
Knäck ett ägg i varje håla, stick sen ner små bitar men halloumiost lite här och där.
Strö parmesan över hela härligheten och skjusssss in ugn ca 10 min 200 grader.

Rätten ligger lite lågt i kolhydrater samt energi. En portion Svartris till fyller upp den luckan. Svartris är rikt på fibrer och på grund av sin färg också viktiga antioxidanter!

Per portion
572 kcal
38 g protein
25 g kolhydrater
35 g fett
(Med 1 portion svartris till:
+360 kcal,9,4 g protein, 72 g kolhydrater och 3G fett)

Recept, ca 4 personer
1,5 burk krossade tomater (lägg en extra krona på bra produkt)
En näve färsk baskilia
Pressad vitlök efter smak
2 msk sweet chillisås
Hackad chili efter smak
Ett stänk röd balsamvinäger
Salt och pappar
Koka ihop och låt detta tjockna
4 ägg i hålorna (eller så många som önskas)
Ca 2 dl Halloumi(uppskattad lagom mängd i ett mått som går att använda)
Stö över ca 1,5 dl permesan
10 min 200 grader

Servera med svartris om du tränat/tränar mycket eller är en person som rör på dig mycket. Annars funkar en god sallad till.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, skidåkandes i Italien, snart ännu mer inspirarad av härlig god mat

Kommentarsfunktionen är avstängd.