Kaptein kocks ljumna potatissallad

Här kommer receptet från podden som kommer ut först nästa helg. Njut av denna mumsiga potatissallad så länge.

Recept
75 g salsiccia (korv)
Välj annars en korv med hög kättmängd!
Lammkorv funkar utmärkt. Skär korven i bitar och stek tills den är färdig (det är ju en råkorv)

2 medelstora kokta potatisar per person

Skär i bitar:
Broccoli
Purjolök
Spenat eller Rucola. Lägg gärna till grönkål eller svartkål. Det gör bara rätten bättre!
Röd paprika
1/4 pkt fetaost per person

2 msk olivolja
Lite citron
1-2 msk fransk senap
2 msk vitvinsvinäger
Vitlök
Hackade kryddor timjan salvia o rosmarin allt!

Stek korv färdig, blanda i broccoli, lök och ev annan kål samt fetaost
Blanda och värm tills det är geggigt

Blanda ihop citron, olivolja, fransk senap, vitlök, vitvinsvinäger och de hackade kryddorna.
Häll detta över de övriga ingredienserna,  gegget då

Dela, den kokta potatisen och lägg dem i gegget så att allt tar smak och blir varmt (inte fräsa, bara varmt)

Lägg paprika, ev tomat och rucola (välj vilka grösaker du vill) i en stor skål och häll över blandningen. Gegga runt så allt tar smak – NJUT!

Ca Innehåll per portion (beroande av korvsort)
672 kcal
50 g protein
84 g kolhydrater
15 g fett

lammkorv = mindre fett och oftast mer protein, välj vilka grönsaker ni vill

Hälsningar Lisa alias Kaptein Kock

Kommentarsfunktionen är avstängd.