Kaptein Kocks getostsallad

Då var det dax! Kaptein Kocks favorit. En sommar, fel en alltid sallad som innehåller allt du behöver!

Som vanligt – kvickt & lätt så ni kan inte skylla på tidsbrist
Som vanligt getost – en otroligt bra proteinkälla
Som vanligt in i helvetes gott så ni kan inte, inte prova den!

Koka potatis ca 3 per portion (ja, jag äter mycke)
Denna gången med betor, rödbeta, gulbeta mm – skitgott
Valfritt alltså men båda alternativen e bra skit och mättar bra
Rödlök = ett måste
Rosta, om du giter, valnötter eller släng i dem som de är. En halv näve är nog lagom. Bra fettkälla!
Snabbfräs lite grön sparris.
Kör sen i vad för grönt du vill men vill rekommendera baby spenat (bra järnkälla, machesallad och nån kål, tex grönkål (kål = bra för i princip allt!)
Freestyla sen vidare ifrån grönsaksvärlden. Tomater, paprika mm, mm
Hacka i några basilikablad = en höjdare!!!

Dela den kokta potatisen i klyftor
Stek getosten – chèvre (köp den stora varianten från delikatess disken) hårt så den får yta. Sänk värmen och låt den ligga till den blir mjuk. Detta moment gör du när allt det andra är klart.

Montera ihop allt, ringla över olivolja och flingsalt
Överst lägger du då getosten

Sen klickar du över eller har vid sidan av tomatpesto!! Jepp, finns färdigt på burk. Otroligt gott!!

Sådär ja, Carolin Helt kommer få krubb av alla ingredienser men jag lovar!! Det är värt det

Gla lörda från Kaptein kock joxandes på sin Östra strand

Kommentarsfunktionen är avstängd.