Kaptein Kocks getostsallad med blandat gott grejs

Då var det dax! En ny favorit i det Kapteinska köket. Om sanningen ska fram så en beställning av min dotter Isabell

Som vanligt – kvickt & lätt så ni kan inte skylla på tidsbrist
Som vanligt getost – en otroligt bra proteinkälla så ni kan inte dizza den för det
Som vanligt in i helvetes gott så ni kan inte, inte prova den!

Koka potatis ca 3 per portion (ja, jag äter mycke)
Denna gången med betor, rödbeta, gulbeta mm – skitgott
Valfritt alltså men båda alternativen e bra skit och mättar bra
Lök, gärna rödlök = ett måste
Rosta, om du giter, valnötter eller släng i dem som de är. En halv näve är nog lagom. Bra fettkälla!
Snabbfräs lite grön sparris.
Kör sen i vad för grönt du vill men vill rekommendera baby spenat (bra järnkälla, machesallad och nån kål, tex grönkål (kål = bra för i princip allt!)
Frilansa vidare ifrån grönsaksvärlden. Tomater, paprika mm, mm
Hacka i några basilikablad = en höjdare!!!

Dela den kokta potatisen i klyftor
Stek getosten (köp den stora varianten från delikatess disken) hårt så den får yta. Sänk värmen och låt den ligga till den blir mjuk. Detta moment gör du när allt det andra är klart.

Montera ihop allt, ringla över olivolja och flingsalt
Överst lägger du då getosten

Sen klickar du över eller har vid sidan av tomatpesto!! Jepp, finns färdigt på burk. Otroligt gott!!

Sådär ja, Carolin Helt kommer få krubb av alla ingredienser men jag lovar!! Det är värt det!

Smaklig spis & Gla lörda
hälsningar Lisa Kaptein Kvist, alias Kaptein Kock, Pt, Mentaltränare och väldigt matglad

Kommentarsfunktionen är avstängd.