Kaptein Kocks geggiga men delikata laxsallad

Ja, jag vet den påminner om en liknande sallad som lagt upp men eftersom folk ”glömmer” att träna så har nog många också glömt den.

Det kommer inga siffror på innehållet idag utan jag ska trycka lite extra på finessen som gör att det blir geggig och god.
Jag har ofta fått sallader som, ja… smakar väldigt tråkigt!

Gör så här:
Välj de grönsaker och rotfrukter du gillar. Men välj gärna dem med lite UMPF!! i. De som innehåller bra och många grejor då alltså.
Isabergssallad är fin och det låter gott när man biter i den men har den något vasst innehåll? Nej Knappast.
Du kan krispa till det hela med isabergssallad men välj gärna också någon kål, babyspenat kanske lite morötter mm. Lök är ett måste!
Jag har nyligen kärat ner mig i röd spetskål! Så in i vassens god och är väldigt, väldigt nyttig. Mycket UMPF alltså

Kok nu lite potatis i en kastrull. När de är klara, gärna med lite kärna i, dela dem i vad du gillar för storlek.
Lägg tillbaka dem i kastullen, stäng av värmen och tillsätt rikligt med fetaost. Gegga runt detta så osten smälter. Det är nu detta som gör hela salladen!

I en skål sidan om blandar du nu olivolja, citron eller vinäger, vitlök, diljionsenap, timjan, rosmarin, lite honung och salt/peppar.
Gegga ner det i resten av gegget.

Montera nu ihop härligheten och tillsätt ytterligare en proteinkälla. Jag tog nu ett paket rökt lax och några skalade räkor. Du kan ta kyckling, en burk tonfisk eller någon vegetarisk proteinkälla såsom kikärter eller nått. Det är därför du inte får några siffror idag. Allt beror ju på vad du tillsätter.
Innehållet är näringsrikt, innehåller både protein, kolhydrater och bra fetter så kör bara.

Min dotter har börjar gå mot det vegetariska håller så jag stekte tärningar med halloumiost med lite sweetchilli till henne vid sidan av. (snodde några själv också, väldigt gott, he, he)

Njut av geggat så hörs vi

Hälsningar Kaptein Kock

Kommentarsfunktionen är avstängd.