Jodå, klimakteriet kan göra dig trött men ut och rör på dig kärrring!!

Bli inte upprörd nu, detta är ord till mig själv. Men du får hjärtans hjärna anamma denna otroligt effektiva samtalsmetod!

Ja, tant har nog hamnat i klimakteriet och det blir lite småvarmt ibland. Lite som ett jädrigt tungt lyft i gymmet. Men inget värre så. Jag har bestämt mig för att detta kan man jag gå med på.
Tänker – Försök göra motsatt och lycka till (ha, ha)
Vidare kan man känna sig extra trött och nu utgår jag bara från min egen situation och vad som händer med mig.
Jag vet att andra kan få större, värre besvär men texten handlar inte om detta. Den handlar om ren och skär ”jävla anamma” Känn inte efter så jädra mycket utan bara gör! Försök inte motarbeta naturens gång.

Jag vet inte hur många gånger min hjärna sagt åt mig att lägga mig på soffan istället för att röra på mig. Jodå, jag har provat det någon gång men blev jag piggare? Noph, men ett rejält intervallpass gjorde! Ett par tunga marklyft i gymmet också! Någon gång har jag tagit en härlig vandring och likadant där –  fått ut massor av denna aktivitet.

Detta är ingen raketforskning. Din kropp behöver detsamma om du så är i klimakteriet, behöver gå ner i fettvikt, förbättra ditt blodtryck eller din hälsa

RÖR PÅ DU DIG! ÄT BRA MAT! GÖR DET INTE SÅ IN I HELVETE SVÅRT OCH INVECKLAT!

Du måste bara utgå ifrån ditt nuläge. Inte jämföra med någon annan. Ta gärna rygg på någon och inspireras av denna men jämför? big No, No.
Hur du än vänder och vrider på det så kan du inte ändra på fysiologin mm – Vi behöver bra och näringsrik mat, motion/träning, mental styrka (tänka rätt) och sömn/återhämtning.

Boka in allt, jepp dagligen är ett bra tips. Så gör jag och det funkar utmärkt även om det ibland kan bli några hårda ord till mig själv ibland. Då är det på sin plats antar jag. Nått jädra klimakteriet ska inte få stoppa mig inte!

Nu ska kärringjäkeln ut på lördagslöpning! Bastu & bad på den – Ja ett vinnande koncept

Med Vänlig Hälsning, Lisa Kaptein Kvist, klimakteriekärring, Pt, mental tränare, föreläsare och lat som alla andra

Kommentarsfunktionen är avstängd.