Jobba målstyrt, inte resursstyrt

Tänk dig att du ska bjuda din bästa vän på en fin middag. Du ser verkligen fram emot att träffa din vän och du vill verkligen att denna middag ska bli perfekt. Inte köper du väl halvruttna råvaror och bjuder på ett slaskigt vin heller?

Tänk dig att du står där med din nyfödda bebis. Denna lilla guldklimp som betyder allt för dig och kommer troligtvis att göra detta för alltid. Du vill verkligen ditt lilla barns bästa för att hen ska ha ett underbart liv, vara frisk, skadefri och lycklig. Inte köper du en begagnad bilbarnstol på nätet som varit med om en och en annan smäll och som ser lite stött ut i kanterna. Inte tänker du då ” det här får duga”. Du har lyckats med så mycket tidigare. Har du fött barn så vet du exakt vad jag talar om. Du vet precis vad det innebär att jobba målstyrt. Du som inte känner igen dig i ovanstående exempel vet ändå exakt vad jag menar när det t.ex. handlar om att fixa den perfekta middagen, skriva ditt perfekta Cv eller vad den än må vara.

Du vet vad som gäller!

Du har varit med förr. Du vet hur viktigt det är att skaffa sig de rätt resurser för att få resultat. Låt målet styrka, inte resurserna!
Du vet att, låter du dåliga resurser styra, kommer du inte ända fram. Att enbart jobba resursstyrt tar dig inte mot det resultat du tänkt dig.

Använd din gamla ”meriter”

Ta nu fram dina ”gamla” meriter och använd dem att komma igång med träningen, börja äta hälsosammare, vinna Vättern runt eller vad du nu har i ditt kikarsikte. Titta på ditt mål. Som måste! vara något som verkligen driver dig. Något som du verkligen vill. Känn efter hur mycket du verkligen vill nå detta. Precis som du tänkte när du t.ex. köpte bilbarnstol. Med målet framför dig, gärna nedskrivit, ta fram vad du behöver. Ta fram vilka resurser som behövs för att komma dit du vill.

Vilka resurser behövs?

Man får göra lite som ett företag gör. Man ser till att få fram resurserna, som kan kosta en del, men man ser också vad man vinner i slutändan. Man sår nu och skördar sen.

Börja löpträna

Om målet är att börja löpträna, skaffa dig bra utrustning! Skorna får kosta lite. Du vinner på detta i längden. Det du vinner är en mycket skönare löpning, minskad risk för skador och vägen mot målet går lättare.

Äta hälsosammare

Om målet är att börja äta hälsosammare, skaffa hem bra råvaror.
Pippi Långstrump sa en gång, i en film, när hon fick frågan om varför hon ville ha en trumpet. Hon som inte ens kunde spela på den. Hon sa: -det är väldigt svårt att kunna spela om jag inte har någon trumpet Tänk så klokt sagt! Om du nu ska nå ditt mål att äta hälsosammare, bli friskare och piggare, se till att ha rätt resurser hemma. Ut med skräpmaten! Har du skräpmat hemma så äter du den! Har du morötter och fisk hemma så äter du dessa!

Kunskap

Skaffa dig kunskap. Har du kunskap om hur kroppen fungerar och hur de olika näringsämnena påverkar dig så blir valen mycket enklare. Kunskap ger en större förståelse och ingen kan ta denna kunskap ifrån dig

Målet styr resurserna och absolut inte tvärtom! Målet, ditt härliga mål, ska inte stoppas av dåliga odds eller usla resurser! Sätt dig själv och ditt mål högre upp på prioriteringslistan.

Detta är du värd, det är din tid nu!

Lycka till!
Lisa Kaptein Kvist
Int. Lic Personlig Tränare och chefredaktör med mycket bra resurser!

Kommentarsfunktionen är avstängd.