Jag tror, nej förresten, jag är helt övertygad att väldigt många borde skärpa sig!

Fick en tanke tidig en morgon när jag och Carolin ”morgon-chattade” och analyserade våra drömmar. Carolin sa då att hon kom fram till att hon minsann måste skärpa till sig. Den meningen satt kvar länge… Tänk om fler insåg detta?

Nu jobbar vi med att hjälpa människor att hitta lösningar på ett och annat. Jag tror att både Carolin och jag ligger rätt högt i pris. Kan det va därför många tror att vi ska göra jobbet åt dem? Det varar i och för sig bara en väldigt kort stund. Tills de lärt känna oss det vill säga.

Första träffen med mina Pt klienter lyssnar jag. Nästan en hel timme. Ställer frågor och lyssnar igen.

Sen är det dax! Väldigt, väldigt ofta stämmer jag i bäcken redan här – du måste skärpa dig helt enkelt! Gå inte in i någon falsk förhoppning att någon annan tänker göra jobbet åt dig. Det kommer inte att bli lätt. Det kommer ta emot. Men vet du? det var det du önskade. Eller iallafall få ett resultat. Men är du beredd att göra jobbet?

Titta lite på hur det ser ut i samhället idag. Allt går ut på att det ska göras lättare. Men vissa saker funkar inte så. Vissa saker måste du fortfarande kämpa för. Så som du gjorde när du försökte resa dig på dina vingliga ben, en gång för länge sedan när du var barn. Då var rösten i dig högljudd! – Kom igen nu! Kämpa!! Skärp dig!
Inte fasen gav vi upp?! Ta fram den igen. Den finns där. Tyvärr ofta inlindad i både fettvalkar, krämpor och dåliga ursäkter.

I vanlig ordning är dessa ordinationer till er som har ett val. Det hoppas jag ni förstår.

Jag har varit med ett tag nu. Jag vet att du kan. Men du måste ta ditt ansvar, bränna upp offerkoftan och skärpa dig!
Fast det är ju sant… Allt är ett val och alla val kostar.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, Pt, mental tränare och det finaste man kan vara mot en annan människa dvs. en jobbig jäkel!

Kommentarsfunktionen är avstängd.