Jag – en periodare…

Sommar, sommar och sol :-)

”Jag gillar inte att träna inomhus under sommaren. Då vill jag träna ute, springa och cykla och så vettu”

Så är det många som säger och visst ska man njuta av sommaren utomhus så mycket som det går :-)

Det som jag dock tycker är lite märkligt är att så många kommer tillbaka framåt september i rätt mycket sämre kondition än när de lämnade gymmet i maj…

Det spelar ingen roll om det varit en extremt regning sommar eller en varm och solig. Efter semestern är det många som inte är i direkt toppform. Trots alla goda föresatser man haft. Vad var det som gick fel? Vad var det som hände den här sommaren också?

Arbetar man med träning får man krasst konstatera att de allra flesta är periodare. Efter semester med tillhörande grillkvällar (felåt, där kom det igen) och bag in box, är det full rulle på gymet. Det håller i sig framåt slutet på november (om man har tur!), då tar julstressen vid.

Efter all julmat och tillhörande nyårslöften är det all time high i januari och håller i sig ända tills de första varma dagarna kommer.

Semester och sommarlov är tid för att ladda batterierna för både kropp och själ.

Tid att njuta av att slippa rutiner och onödiga måsten, underbart! Men måste det innebära att man pausar även från sånt man mår bra av, sånt som laddar batterierna på riktigt?

 

Personligen brukar jag vara i min bästa form i september. Då är jag mitt piggaste och starkaste.  Juni, juli och augusti har jag lite lugnare tempo med mer tid för sömn, mindre stress och ännu mer tid till egen träning. Det gör att jag är mer än redo när långa arbetsdagar och hög arbetsbelastning, tja vardagen är tillbaka igen. Jag är i toppform när periodarna dyker upp på gymmet igen, det är mitt val och det är bra för alla inblandade 😉

Det gör ju även mig till en periodare…från rätt mycket till mer  😮

Nu levlar jag upp periodandet och drar till Fuerteventura och Playitas för årets egovecka. Resesällskapet är även i år Me, Myself and I då det lilla sockergrynet fortfarande håller fast vid att han, citat, ”inte víll åka på nåt j*vla träningsläger på semestern” och jag är inte den som tvingar någon till vare sig det ena eller det andra.

Nu checkar jag ut, tar av mig ”Fråga Carolin”-hatten som jag har på huvet vanligtvis och ägnar mig helt åt min egen träning och mina egna tankar och funderingar. Jag kommer förmodligen förpesta nätet med min navelskådning och omvärldsanalys mer än vanligt. Får jag problem med wi-fin dyker det bara  upp på PT Kvinnas facebooksida som ni alla givetvis följer, funkar allt som det ska hamnar det även på ptkvinna.se. Känns det besvärande kan man bara skrolla förbi, det är helt okej. Finns ingen anledning att reta upp sig på lilla mig ser ni 😉

Allt gott och Heppåer!

/Carolin Helt, Int Lic PT och periodare – från mycket till mer and I love it 😀

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.