”Inga förbud” sa dom…

Säger du att jag ska sluta äta allt som är gott då, då…”

då går du?” sa jag och avslutade meningen åt henne och tänkte att det här blir ett kort möte, ett möte som föranleddes pga oönskad effekt som för mycket av det goda haft kring midjan.

Inga förbud” är ju alltid ett populärt budskap när det kommer till sund kosthållning.

Jag håller med, förbud är fett oskönt men..

…hur vore det med att medvetet välja bort?

I min värld är det lite märkligt att om man vet att just detta, säg exempelvis choklad och andra sötsaker, det är det som är ens största svaghet, det som lättast överäts, det som det ständigt finns ett sug efter,  en starkt bidragande orsak till fluffet runt midjan som är så oönskat, ett sug man aaaaldrig kan stå emot-

varför, VARFÖR då ständigt utsätta sig för denna prövning? Obegripligt 😳

Ett ordentligt Ctrl+Alt+Delete på smaklökarna kan vara ett stort steg mot lösningen. Att helt sluta göda den redan så välnärda sockerråttan, svälta ut fanskapet liksom.

DET i kombination med att se till att mätta kroppens fysiologiska behov av näring och energi ifrån nåt så enkelt som bra, mättande, näringsrik mat.

Våga ÄT MAT! Våga bli mätt och inte ”spara” sig omutifallatt man blir ”sugen” pga det är ett rasandes effektivt sätt att bli just det- sugen. Och då är det sällan broccolibuketter man suktar efter.

SÅ- ja, ”förbud” är ett fett oskönt ord, att medvetet och vuxet välja bort- det kan faktiskt vara tricket det.

Ett litet tips i all välmening så här i adventstid, nåt som kroppen för övrigt inte ser som undantagstillstånd för ovan info.

Tack för mig – Hej!

 

/Carolin Helt, Int Lic PT #ätMAThållkäften

Kommentarsfunktionen är avstängd.