Idag är ingen vanlig dag…

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är mitt träningslivs födelsedag HURRAHURRAHURRA!! Jodåsåatte, idag för 25 år sen så hände det- jag började löpträna, jag inte bara började- jag fortsatte…

Jag gick från soffpotatis (eller i all fall fd hästtjej som inte rört på sig onödigt mycket efter att hon lämnade stallet och hästarna bakom sig) till att bli en sån som tränar från dag 1. Ty blott och bart 20år gammal hade jag redan då utvecklats till att bli en synnerligen klok individ. I alla fall gällande det här med att börja träna och att bli en sån som fortsätter. I övrigt var jag faktiskt inte speciellt klok. Sjukt j*vla oklok i de flesta andra avseenden faktiskt, men låt oss fokusera på det positiva nu.
När jag började löpträna gjorde jag – 
1. Förberedde mig genom att köpa schyssta löparskor och en bra sport-bh, Thats it! Inga fler prylar. 
2. Jag sprang varje dag! Det kan låta som ett väldigt oklokt beslut MEN..
3. Jag sprang ETT varv runt kvarteret, ca 10min. Blev svettig. Blev sjukt trött. Blev lite stel i kroppen. 
Dag2 gjorde jag samma sak igen – ETT varv runt kvarteret. Redan efter en vecka hade jag fått smaka på den sköna känslan som infinner sig efter träning. Minns att jag främst gillade känslan i magen. Gillade känslan av att kunna ge mig själv en klapp på axeln för att jag gjort enligt vad jag föresatt mig VARJE dag. Ju lättare det där kvarteret gick att lubba runt, desto fler kvarter blev inkluderade. Ju längre varje runda blev desto färre rundor i veckan blev det. Men jag var ung och i bästa tänkbara träningsför ålder så 5 löprundor i veckan var vart det landade.
Så höll jag på ända tills jag upptäckte styrketräning och jag insåg att en tunnis som jag gjorde rätt i att lägga tid på att lyfta tungt om jag skulle kunna fortsätta med löpning livet ut. Nä, det sista är en omskrivning av hur det egentligen var.
Erkännes -Jag började styrketräna för att bli snygg.
Jo, det är sant. Snygg var min enda drivkraft och den dög tills jag blev så klok som åldern nu gjort mig. Kan även vara att bara vara snygg är en allt för platt orsak att lägga så mycket tid och engagemang på nåt, speciellt när man fått smaka på allt annat som träning ger.
Mitt liv som tränande individ har gett mig följande –
  • Bättre självkänsla- det faktum att man är fysiskt aktiv har den effekten ser ni.
  • Jag älskar min kropp- jo, trots att det är lite mer hud nu än förr, är jag jäkligt glad över det min kropp mäktar med. Den formas efter det jag utsätter den för och den formas rätt bra ändå.
  • Jag blir bättre i mitt yrke – oavsett vilket yrke jag har haft har min träning gjort mig till en bättre medarbetare. Sällan sjuk, pigg och med mycket mer tålamod mot kunder och kollegor än jag någonsin skulle haft utan.
  • En bättre fru- se ovan angående tålamod. Lägg till ett i övrigt mycket bättre humör. Detta märks kanske mest när det av någon anledning inte blir så mycket tränat av som jag behöver.
  • Stresstålig- all min träning har förberett mig och gjort att jag kunnat och kan, hantera stress betydligt mycket bättre än om jag inte gett mig den egenvård träning innebär.
  • Jag har blivit stark. Nu halvt 90år  gammal är jag starkare än jag nånsin varit och stark, det är rolit det.  Det är i stort sett bara ringmusklerna i ögonen som inte riktigt håller måttet längre.
  • Trot eller ej, men jag har faktiskt ett bra mycket roligare liv som en tränande individ. Det mesta av det roligaste jag ägnar mig åt har med träning att göra. Nästan så att jag skäms för att säga det men – Rolit, jag har nästan alltid rolit när jag tränar. När jag inte har rolit när jag tränar så gör jag det ändå för då vet jag att det är rolit när det väl är över.

Hipp Hipp HURRA på min 25 års dag idag! Den råkar sammanfalla med min 45 årsdag och det känns rackarns bra det, för det är en betydligt mycket levnadsgladare, starkare, klokare personlighet jag hasar runt på idag än för 25 år sen.. Den fysiska träningen är ta mig tusan nyttig till allt!

//Carolin Helt, Int Lic PT,  en sån som började träna och fortsatte och för dagen synnerligen navelskådande..

 

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.