I ”jag borde” landet händer ingenting…

Jag träffar många som just har lämnat stadiet där man tänkt ”jag borde” om och om igen och som gått över till ”jag ska” och som faktiskt börjar ”göra”. Härligt! Men….plötsligt händer det nåt som gör att jag tror att i övrigt rätt smarta människor blir lätt korkade..

Man har börjat känna den härliga känslan som regelbunden träning ger. Piggare, gladare, friskare, starkare,  mindre värk, stresståligare, kanske ett par kilo lättare i kroppen och betydligt lättare i sinnet. Men…nu är det knappt fem veckor tills det är jul igen….då riskerar det att hända nåt. Jag har varit med förr, jag vet vad som kan vara på väg att hända. Man slutar att ”göra” och blir en ”jag ska sen, ska bara..”  ”det är mycket nu innan jul” och har de riktigt otur blir de ”jag borde” igen.

Vilket av ”piggare, gladare, friskare och  starkare ” är det man vill vara utan?

Man har fått smaka på resultat men släpper ändå taget  ”jag vet egentligen men, jag borde ju..”

Raskt har man tappat den kraftigt överreklamerade ”motivationen” också.

Hur många gånger ska man behöva tappa den där motivationen innan man fattar att det är den goda VANAN som får en att fortsätta?

I ”jag borde” landet händer det faktiskt ingenting förutom att det dåliga samvetet växer i takt med att man blir tröttare, surare och klenare.

Alla har saker som hindrar. Att rabbla upp allt som gör det svårare att få till träningen, tja det kan man ju ägna sig åt en stund, sen måste man faktiskt göra nåt och göra det nu- inte sen. Ta de möjligheter som finns. Gräv där du står! På 20min hinner man gör sjukt många burpees, armhävningar och knäböj. Det enda som behövs är lite golvyta och VILJA. 20 minuter har ALLA…även om glöggkvällarna duggar tätt.

Man måste helt enkelt hänga i. Gå från ”jag borde” till  ”jag gör” och hänger man i och inte stannar upp och letar motivation och känner efter i tid och otid så kommer man faktiskt hamna i ”jag är” – JAG ÄR PIGG, GLAD, FRISK och STARK.

Gå stark ur 2015, möt julstök och tomtegubbar i toppform och inled 2016 med stil 😉

Ska du envist fortsätta med ”jag borde”  kan du väl i alla fall kalla det vid dess rätt namn ”Jag vill inte” . För det är det handlar om – att VILJA.punkt.

Oops, lite ilsk igen men HALLÅ! Skärp er velpottor! Fram med underbettet och kör på bara 😉

 

//Carolin Helt, Int Lic PT med underbett, som med ont om tid, men gott om vilja gjorde 150 burpees+150 Kettlebellsvingar på 20min kl05:30 i morse. För att jag ville och därmed kunde.

 

 

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.