Hygienen? Kommer och går den också?

Jag ska bara få tillbaka motivationen. Jag har helt tappat motivationen. Får jag bara motivation så kommer jag att träna. 3 väldigt vanliga meningar i min värld. 3 meningar som faktisk kan dra åt helvete! Motivationen får man jobba för. Den får man inte. Den behåller man inte om man inte gör jobbet. Precis som med hygienen. Dagligen (får jag hoppas)

Jag tränar i princip dagligen. Varför? Ja inte tusan för jag tycker det är roligt. Men jag älskar att vara stark. Ännu mer för att orka. Att slippa ha ont, sova bättre och va stolt och trivas i min kropp står också högt på listan.

Detta håller mig motiverad.
Dagligen.
Precis som när jag ska borsta tänderna.
Precis som när jag ska tvätta händerna.
Något finns där, som jag tänker på, som jag vill ha.

Dagligen!

En klok tandläkare jag hörde talas om hade sagt till sina patienter då hon gav upp tjatet om tandtråd. Tjatet som ändå inte hade hjälpt och va liksom slöseri med tid.
Hon ändrade informationen genom att säga:
”Använd bara tandtråd på de tänderna du vill ha kvar”
Herrejäklar vad patienterna började använda tandtråd!

Alltså träna bara de muskler du vill behålla.
Varför inte bara träna hjärtat (läs konditionsträning) bara om du bara vill behålla hjärtats bästa kapacitet. Att ge dig mer syre. Så du orkar. Orkar göra det du så gärna vill!

Ja, tydligare än så kan det väl knappast bli?
Ta tag i din dåliga hygien genom att se till att va tränad. Sköter du din  ”hygien” så kommer motivationen ständigt och jämt följa dig. Du kommer inte ingå i laget loosers som har motivations-tappet som en jädra ursäkt.

Vet ni inte hur ni ska sköta denna hygien så finns det två väldigt bra tanter ni kan anlita. Helst inte på samma gång – då blir det liksom ”överslag” Vid namn Carolin Helt och Lisa Kaptein.
Mästare på att att hålla sin egen hygien på topp. Precis som ni ser på bilden.

Hälsningar Lisa Kaptein, Pt på det fysiska och mentala planet samt en föreläsare i ämnet

Kommentarsfunktionen är avstängd.