Hur kan man välja ”bensvag”

Julen 2017, den bästa jag någonsin upplevt! Trots en rejäl magsjuka kommer jag minnas de underbara pisterna i ett fantastiskt Åre. Men hur i helvete kan man välja ”bensvag”?

En dålig, lite gammal tror jag, getost sen sa min mage ifrån. Men väl framme i Åre var det ändå ingenting som kunde stoppa mig från att raijza ner i pisterna!

Men hade jag någon kraft i benen? Noph, knappast. I dessa svaga benstunder tänkte jag ”hur fasen kan man välja att va så här bensvag”

Jag ska förklara hur jag tänker. Vi är många därute som älskar skidåkning. Vi lägger mängder av pengar på dessa resor. Men väldigt få väljer att förbereda sig. Jag tänker då träning! Styrketräning!

Med magsjuka kunde jag endast få i mig lite kokt potatis, knäckebröd och lite julmust. Inget raketbränsle direkt. Denna mat gav inget gooo i benen så att säga.

Då tänkte jag – det är så här de känner! De som inte tränat upp styrkan i benen! Hur i helvete kan man välja detta?? Tänk att se fram emot något så här mycket. Betala så mycket pengar och inte få ut mer av skidåkningen?!

Näe, skidvänner därute – ta tag i styrketräningen nu. Gör det inte så svårt. Börja med att göra 100 knäböj mot en stol varannan dag.

Färre om du inte orkar såklart. Men ligg hela tiden på gränsen av vad du klarar.
Nu är du igång min vän. Bensvag är snart ett minne blott. Ses i gymmet när du sen är redo för nästa steg.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, benstark och väl förberedd för nästa pist

Kommentarsfunktionen är avstängd.