Hur blir det en vana? Kommer du ihåg hur du tog körkort?

Jodå du minns det. Tusen moment, massor av växlar, dragläge, sidospeglar och annat skit. Ja, så tyckte du nog då. Så svårt då och nu gör du det bara. För gör man något om och om igen så blir det en vana…

I 10 år var jag trafiklärare och kämpade med de små liven. De små liven som nu är gamla och kör runt som inget hade hänt.
Kommer du ihåg när du var där? Jag tror nog du minns…
Hoppas det för det kan du ha nytta av nu.

Det är kanske nu du ska bestämma dig för att träna upp en ny vana. En vana som kommer ge dig ett ännu bättre liv.

Hjärnan vill nämligen känna igen. Hjärnan vill ha ett mönster. När du övat in detta nya mönster vill du varken ha skitmat eller soffmys.

Ingen har kunskap och ingen har massor av pengar när man börjar. Sen börjar träningen och kunskapen kommer. Man avsätter tid! Gäller det ditt yrke, kanske din nya business så börjar pengarna trilla in. Sen är det inte så svårt, sen gör man det bara. Men allt är tufft i början.

Att sluta äta skitmat kommer kräva samma process. Det är svårt i början. Du får fokusera på planering, kunskap och inköp. Du får bestämma dig för vad som är rätt och fel sen sitter det! Sen gör du bara. Sen är det inte svårt!

Prova så får du se. Nej just det, det funkar inte att prova/öva en vecka. Lärde du dig köra bil på en vecka?

för dig som tycker det är en bra idé att skitmatsfrossa hela helgen – sorry min vän, nu bryter du mönstret och frågan är ifall hjärnan lärde sig nått nytt? Nått hälsosamt…

Säg nu att du ska skaffa dig en en vana att träna. Tyvärr går man ofta ut för hårt och för svårt så skiter det sig. Lite som att börja med filbyte i storstaden på första körlektionen.

Börja rätt. Gräv där du står, gör lite varje dag och träna bort motståndet. Öva in den nya härliga vanan. Just det, det räcker inte med en vecka! Att öva in en ny vana tar lite tid men guld värt!

Är du i början av din träning kvittar det vad du tränar bara du rör på dig. Det kan underlätta ifall du hittar någon form av träning du gillar. Till lite musik kanske? Eller varför inte ensam längst stranden eller jogga långsamt längst vacker skogsväg? Bara gör det!

Jag håller själv, just nu, på att öva in en ny vana. Jag har ett fint foto på min man som jag tittar på varje dag. För att påminna mig om varför han betyder så mycket för mig. Det funkar ta mig tusan! Känner mig mindre arg?

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist som aldrig skulle rekomendera något som inte funkar??

Kommentarsfunktionen är avstängd.