Hösttrött? Eller ännu en usel ursäkt?

En sak är säker! Det som absolut inte funkar mot hösttrötthet är att skita i träningen! Det ska tydligen vara så det här på hösten. Det är inte alla som är drabbas men det är bara att gilla läget. Man kan också kalla det ett I-landproblem och sluta gnälla.

Det brukar vara likadant på våren. Den berömda vårtröttheten. Återigen blir den, hos många, en ursäkt att softa i soffan istället för att producera energi. För det är just det som det handlar om! Träning ger energi! Träning ökar kreativiteten! Träning ökar motivationen!

Sätter tusen spänn på att alla skulle vilja ha mer av dessa varor. Och ja, då får vi jobba för dem. Motivation kommer inte av sig själv, den får vi jobba för. När vi väl börjar göra då kommer den och den är guld värd. Vi har skrivit om detta så många gånger.

Jag är själv väldigt trött. Tar mig en tupplur här och var men vet ni? Det hjälper oftast inte. En skön stund så jag vill verkligen rekommendera den. Men det motverkar inte hösttrötthet. Men att vara så slö att jag hoppar träning – det finns inte! Jag vet, jag har testat och det finns hur många bevis som helst. Ut i gymmet bara! Eller ut i löpspåret!

Nu kanske många förväxlar detta med sömnbrist och ja, då måste vi försöka sova bättre. Inte längre alla gånger utan bättre. Det är kvalitén på sömnen som räknas.

Det jag skriver om idag är ett så kallat tillstånd som man hamnar i en kort tid och här gäller det att kämpa! Lite mer än vanligt.

För vi tror (ja, ibland jag också) att vi måste vila…

Vila från träning och ta det lugnt. Det jag kan tycka är ok är att förändra träningen lite. Jag har valt att denna veckan köra lite lättare vikter och kanske ett lugnare tempo men aldrig!! skulle jag hoppa över träningen! Det skulle få mig ännu slöare och då blir det sååå mycket svårare att komma igång igen!

Ta tag i detta nu! Skyll inte på hösten. Den kommer varje år och den ska inte hindra dig från ett bra resultat. Återigen – det sitter i huvudet – börja där!

Hälsningar Lisa Zzzz, Kaptein Kvist Zzzz men följer min träningsplan!

Kommentarsfunktionen är avstängd.