Hitta det som driver dig!

Om allt vore möjligt vad skulle du då göra? Ja, man kan få leka med den tanken för att hitta det man verkligen vill. Tidigare så skrev jag om att bli en sådan som tränar – är du där nu? Eller är du på väg dit?

Man brukar prata om hur viktigt det är att sätta mål mm. Men ibland kan mål kännas väldigt stressande och något man måste för att alla andra gör det. Man kan lätt bara ryckas med i något man kanske inte riktigt vill och kan stå för. Jag tror säkert du läser detta för att inspireras och kanske för att hitta din rätta väg mot en bättre hälsa. Det är väldigt viktigt att det blir något som du vill och något som driver just dig. Kalla det för ett mål, kalla det din väg eller vad som än funkar för dig.

Om allt vore möjligt, vad skulle du då göra?

Tänk dig att du hitta din grej. Hur skulle det då kännas att lyckas?! Om du t.ex. skulle börja löpträna –hur skulle det kännas att med lätta steg ta dig igenom en vacker skog eller längst ett hav och bara uppfyllas av känslan att det faktiskt går. Spara den känslan för den är guld värd. Slut nu ögonen och försök hitta känslan på det just du vill uppnå.

Det kan vara ett speciellt ljus, ljud, en bild eller en doft, ja vad som helst och detta kan bli din så kallade ”trigger” En trigger kan man använda, egentligen när som helst, men speciellt när man ska prestera eller när det tar emot någon gång. Använd den då det känns lite motigt att gå och träna. Din trigger hjälper dig mot ditt mål, din trigger hjälper dig att minnas den härliga känslan av att lyckas.

När jag ska hitta glädjen i det jag gör eller när jag tänker på mitt mål så brukar jag försöka hitta tillbaka till den känslan jag hade när motiveringen rullades upp på filmduken, Fitnessfestivalen 2011, då jag vann priset för ”årets Pt 2010”. Jag var inte alls beredd på detta och satt smått nervös på middagen och ville egentligen bara hem. Men plötsligt… Mitt namn, Årets Pt i Sverige… Plötsligt hände det… Jag glömmer aldrig den känslan av att ha lyckats!

Om allt vore möjligt, vad skulle du då göra?

När du hittat din speciella känsla, gör det till en filmsnutt i ditt huvud och spela upp den precis innan du går och lägger dig på kvällen. Detta skickar en signal till din hjärna att arbeta mot målet även då du inte är riktigt medveten om det. Du har skickat en beställning kan man säga.

Och varje gång något känns motigt eller du tappar bort dig på din väg emot målet – använd din ”trigger” eller filmsnutt. Känslan av att lyckats. Jag lovar, det fungerar. Oftast när man ska göra stora förändringar så kostar det en del. Men mental träning är helt gratis! Ge mental träning, för det är just det handlar om, en chans. Det kostar absolut ingenting och tänk om det skulle fungera på just dig? Kan det inte vara värt ett försök?

Om allt vore möjligt vad skulle du då göra?

Vi som skriver för Ptkvinna kan inte nog poängtera hur viktigt just detta är.
Likadant om du har som mål att ändra dina matvanor. Det ska vara på ett sätt som funkar för dig och din familj. Det ska vara något som driver dig? Dieter hit och dieter dit – fungerar dessa verkligen för dig? Driver dessa dig till att leva ett härligt liv och samtidigt nå målet? Känn efter, är detta den rätta känslan?

Många som ska göra livsstils förändringar säger:
Jag har försökt så många gånger tidigare och alltid misslyckats

Till Er vill jag bara säga:
Du är inte ditt förflutna, du är dina beslut! Du kan inte misslyckas, det är en känsla och det är din egen. Du kan möjligtvis göra ett misstag, byt väg, gör om och hitta rätt!

Lycka till, vi hörs snart igen!
Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, Int. Lic, Personlig Tränare och Chefredaktör

Kommentarsfunktionen är avstängd.