Helt fel träning för mitt livsmål men va fasen?!

Ja, ibland måste man byta fokus. Ibland måste man bara göra det man behöver göra för att kunna fullfölja sin plan och sin livsvision dvs va och förbli stark nåtta in i heelvete!

Denna veckan har jag inte så mycket som lyft en hantel. Om man bortser från de vikterna jag servar min pt klienter med förstås.
Jag snubblade till för några månader på min löptur och drog lite i en hamstrings och ovanpå det en stor flytt. Har tänkt att någon gång kommer fakturan för detta och det har kommit nu. De senaste veckorna har jag haft en stor dos ”ischias ont”

Been there, done that ett antal gånger…

Det hjälper inte att sticka huvudet i sanden och låtsas som allt är bra utan nu löser vi problemet.

Sagt och gjort – ingen styrketräning, inga lyft, ingen löpning bara cykling, rodd, stakmaskin mm. Dvs konditionsträning som inte retar upp min baksida då.
Massage ovanpå det och ett besök hos kiropraktorn!

Sen kommer det värsta… Det går inte fort nog!! Men man, nej – jag måste hålla ut. Vill jag kunna lyfta tungt måste jag ha alla bitarna på plats.

Anledningen att jag skriver om detta idag är för att detta är en så in i vassens vanlig företeelse. Man har ont, vill träna, sticker huvudet i sanden och låtsas att man rehab tränar.
Eller, man har har ont i ett knä eller höft och så skiter man i sin styrketräning och springer istället.
Det man kanske borde ha gjort var att ta reda på vilken styrketräning som stärker just knä och höft och kanske skita i löpningen ett tag.

Gör det du behöver göra för att komma dit du vill hönshjärna!
(jodå, detta säger jag till mig själv ibland)

Sen har vi då nästa grej som jag tycker folk brukar få helt om bakfoten. Var inne och mätte mig med en fantastisk mackapär vi har på Formtoppen – InBody

Jag fick fram hemska siffror – vägde bara 62,8 kg!
Jag vet att många hade jublat över just viktnedgång men det viktiga här är ju vad vikten består av.
Den mesta vikten jag tappat de  senaste veckorna var muskler. Fettet hade snällt stannat kvar.

Nu till rubriken om fel träning.
Vill man gå upp i vikt, speciellt muskelmassa  och bli stark så ska man inte harva runt så länge på cyklar och konditionsmaskiner. Man ska äta bra och mycket och man ska träna tungt. Inte göra av med en massa energi.

Varför gör jag då så här?
Jo, det ska jag berätta! Det får mig att må så jädra bra mentalt. Jag vet om att snart ska jag få lyfta tungt igen. Då jävlar!
Nu gör jag ”fel” men det är mest för överlevnad och lycka. Så då får vikt och annat skit spela mindre roll. Att vara helt still hade varit det sämsta för min rygg och hjärna. Så nu flyttar jag fokus ett tag.

Idag är det lördag och jag ska ut och provspringa en kortis. Håll tummarna för att mitt läkekött skött sig!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, Pt, mentaltränare och en som saknar hantlar nått så in i hellvetttee!

Kommentarsfunktionen är avstängd.