Hallå där- Bli inte en ”efter-efter-bild” den här gången också…

”Nytt år, nya möjligheter, nya mål som ska nås och nya misstag begås.” Visst var det väl härligt ändå, så där i början på året? Motivationen att ta tag i livet var stor och nu jäklars skulle det hända nåt.  Snart kommer sociala medier svämma över av ”före- och efter” bilder på alla de som rasar i vikt på kort tid och det är ju också härligt men vad händer nu då, när ”kickstarten” är över?

Nu är det vecka 8. 8 veckor har alltså snart gått sen det där löftet gavs, om inte löfte så i alla fall togs det ett beslut om bättring på diverse områden av många. Just i slutet på februari börjar trängseln på gymmen runt om i landet lägga sig en smula. Många har åkt på influensa eller förkylning, det är sånt som tillhör livet och inte så förtvivlat mycket vi kan göra åt det. För andra har motivationen börjat tryta….Den där motivationen alltså, lynnig  bitch den är som kommer och går precis som den själv behagar. Inget att leta efter, det vet ni, det är sen gammalt.

Har du gjort misstaget att gå på nån form av galen mirakeldiet eller metod som du inte fixar att fullfölja? Ja, det var väl lite knasigt gjort men häng inte läpp för det. Se i stället till att inte halka tillbaka till alla gamla vanor som fått dig till den där formen du inte riktigt ville ha från början. Det enda du ska hänga med eller snarare i är goda vanor du faktiskt lyckat skaffa dig under några veckor.

För vad var det vi ville ha –

Snabba resultat som kom och gick lika snabbt som en avlöning eller bestående resultat, resultat att njuta av resten av livet?

Hur i hela friden får man dom då? Ja, inte genom att ge upp och göra ett tokryck några veckor innan midsommar, utan igen – Hänga i. För tusan fortsätt!

Fråga dig själv vad det var som fick dig att sätta igång där i början på året. Finns de skälen kvar?  I så fall – vad är problemet? Fortsätt!

Väg fördelarna mot nackdelarna-

  • Vilka fördelar ger det dig att fortsätta välja bort skräpmat och istället äta näringsrik mat i lagom mängd?
  • Vilka nackdelar ger det?
  • Vilka fördelar ger det dig att hålla fast vid de träningsrutiner som du bestämt dig för?
  • Vilka nackdelar ger det?
  • Vilka nackdelar ger det att du faktiskt gör enligt det du har satt ner foten och bestämt dig för?
  • Om du har några riktigt goda argument för det är du välkommen att förmedla dem till mig -> kommentarsfunktionen är till för att användas 😉

Att bli en ”efter-efter”bild ääär ju så trist och så rasande onödigt och slöseri med tid. Häng i och bli en riktig förebild istället – en sån som gjort en livsstilsförändring på riktigt 😀

//Carolin Helt, Int Lic PT som inte hänger läpp utan fortsätter….

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.