Håll käften och försök!

Du äger inte rätten att förpesta denna arbetsplats. Har du det jobbigt, ta på dig ”arbetskläder” och stämpla in för att sen stämpla ut. Idag ska vi prata arbetsglädje!

Vad du sen gör och behöver göra efter du stämplat ut är kanske något du behöver fundera över. Fundera över vad just du behöver. Jag är ingen psykolog eller läkare men jag är min själ helt säker på att det du behöver minst är att gnälla.

Gnäll är som att gunga gungstol
Du har något att göra men du kommer ingenstans

Som vanlig är detta inlägg för er som har ett val. Mår du så dåligt att du känner att slutet är nära bör du söka dig professionell hjälp.
Jag tänker mig att detta inlägg är för att att rädda det som räddas kan i dessa något dystra tider.

Det är ok att va rädd
Det är ok att säga ifrån
Det är en väldigt stor skillnad mot att gnälla.

Lyssnade på en lysande föreläsare i Örebro förra helgen, Christina Stielli, och hon talade mycket om arbetsglädje. Får ni möjlighet att lyssna på henne och få er ett par rejäla skratt GÖR DET!

Är det nu så att man verkligen behöver visa sina arbetskamrater att något är på sne – Gör det, kort och koncist så de vet att du inte är i ditt bästa tillstånd. Sen är det dax att hålla käften och försöka.

Du äger nämligen inte rätten att förpesta din arbetsplats.
Speciellt inte mot dem som inte bett om det.
Vad vet du? De har kanske det ännu jobbigare än du men de håller käften och försöker!
De har tagit på sig sina arbetskläder och stämplat in.
De vet att detta är ett arbete, ett jobb, som är jobbigt och man hör det på namnet.

Det vi sen gör, efter arbetstid, är helt och hållet upp till dig. Sök dig till någon som vill och har valt att lyssna.   Ät bra mat, träna, motionera, kör hårda intervaller eller sov!
VA? HAR NI HÖRT DETTA FÖRR???
Så bra, då avslutar jag här för jag ska ut och göra det jag mår bäst av.
Jag ska springa med Britt, en av mina bästa vänner. Sen ska vi basta, med två andra underbara vänner och ta ett välförtjänt dopp i havet.

Det är så vi gör, vi som tar ansvar för vårt eget mående.

Vi respekterar dem som inte är förtjänta av vårt gnäll.
Vidare klär varken jag eller Britt (ingen annan heller faktiskt) i en stinkande kliande offerkofta.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist som enligt en i publiken då det var min tur att föreläsa förra helgen nämnde mig: ”Du påminner om ett hårt rättvist befäl med glimten i ögat som faktiskt vill att soldater ska lyckas” Så vackert att man nästan blir tårögd…

Kommentarsfunktionen är avstängd.