Gör inte ditt bästa, gör det du är bra på..

På P1 härom dagen pratade de om fobi mot festligheter och det finns visst ett speciellt ord för det. Ordet har jag glömt men igenkänningsfaktorn var hög på symptomen för tillståndet. Alltså, jag har inte det där med storhelgsfirande och annat i mig riktigt..

Det kan ha att göra med min lite negativt laddade inställning till höga förväntningar… jag hoppas alltid på och jobbar alltid för det bästa, men förväntar inget.  Och jag kan tycka att det blir galet uppjagat inför alla dessa helger. Men så har jag ju alltid varit lite motvalls. Eller obstinat. Obstinat har varit ordet som framkommit i alla personlighetstester jag gjort genom åren. Har alltid fått jobben som föranlett testerna ändå.

Så vad svarar jag när det frågas ”Vad ska du gör i midsommar?” –

Inget alls hoppas jag. Jag vill vara ifred med min kaffekopp och min jasminbuske”

Nu är jag ju inte helt ensam om beslutet – vad göra på den heligaste dagen på det svenska året. Tack och lov har jag valt mitt livssällskap med omsorg. Han vet dessutom vad jag går för när det gäller förberedelser inför större högtider – ”Det enda du behöver göra är att köpa jordgubbar”

Klokorden i rubriken var det Lisa som kläckte en gång i början på vårt sammarbete. Klokord jag drar fram så snart det passar mig som tex matlagning, bullbak och annan allmän pysslighet. Alltså, att göra mitt bästa i dessa sammanhang blir inte bra så då överlåter jag det åt han som gör det bättre.

Mitt bidrag till storhelgsmyset är slutfört och säga vad man vill men  Midsommar måste nog vara den mest hälsosamma helgen vi firar. Om vi håller oss till färskpotatis, sill och jordgubbar vill säga. Varför är jordgubbar så rackarns bra då?
Framförallt – GODA! När något är så gott och dessutom så nyttigt kan en hyllning nån gång om året vara på sin plats.

Jordgubbar är rika på vitamin C som är en viktig antioxidant och stimulerar kroppens upptag av järn. Järn krävs för en bra syretransport och med bra järnvärden kommer vi alltså få ett än bättre flås. Bra att ha när man dansar kring stången,  hoppar grodhopp eller burpar dagen lång. Jordgubbar är även rika på B-vitaminet folsyra som är viktigt för bla celldelningen. Gubbarna innehåller 30-40 kcal per 100gram lite beroende på sort, man kan alltså äta dem hyfsat ohämmat utan att få i sig för mycket ur den synpunkten sett.  Bara plus alltså! NU är tiden att äta dem, nu och under juli och augustimånad. Resten av året gör vi bäst i att äta den frysta varianten, i alla fall om vi vill tänka på miljön och inte köpa de ”färska” som flygs hit från Långbortistan…

ÄT. NJUUT. Burpa (?) och riktigt Trevlig Midsommar!!

//Carolin Helt, Int Lic PT snart på plats vid min jasminbuske busy doin nothing

Kommentarsfunktionen är avstängd.