Gå snabbt och le mycket så ser ingen att du är ful!

Jag har läst mycket. Har många böcker av kända författare. Kloka och mäktiga människor har sagt många kloka saker men att – Gå snabbt och le mycket för då ser ingen att du är ful – slår allt!  Skapat av Lasse Åberg och förmedlat till mig av Britt Westesson. Trelleborgs och rugbytös såklart!

Är det fler än jag som är förvånad över att männskor ser så sura ut? Man undrar om de är medvetna om hur förfärligt det ser ut? Är världen verkligen så eländig? Ser detta dagligen och du med antar jag.

Jag kör alltid samma trick – ler stort mot dem (och går lite snabbt då). De ler tillbaka! och vips! Dagen är kanske räddad? Är du redo för att göra detsamma?

NEJ, jag står inte framför spegeln varje morgon och rabblar att världen är ljuv och att jag älskar mig själv. Jag tror inte heller på att man kan tänka sig frisk och att allt löser sig bara man tänker vackra tankar. Funkar kanske för någon men inte för mig.
Va fasen, ska det vara så svårt att le lite? Har folk någon aning om hur mycket skit de sprider då de går runt och ser så där arga och sura ut. Ja, det smittar! Duktigt mycket ska ni veta!
Som ni ser på bilden är jag kanske inte i mitt vackraste jag men ni kan kanske föreställa er hur det hade sett ut om jag dessutom varit sur?! Huuwwa!

Känner faktiskt inte så många som har ett mål att se så ful och eländig ut som möjligt. Gör du?

Med tanke på hur mycket man faktiskt kan påverka sin omgivning tycker jag att vi här och nu ler lite extra. Kostar inget. Kanske till och med dra en fräckis så vi får till ett asgarv!

Med ålderns rätt, är nu inne på mitt femtionde varv runt solen, blir jag  mer och mer övertygad om att det jag gör är rätt. Jag tycker det är rätt att lägga ut en bild där jag ser förfärlig ut. Jag är sån. Men jag vet också om att med ett leende och lite fix och trix (krämer och litta sånt bjeffs) kan vissa saker bli ganska så mycket bättre. Jag ser upp till många men faktiskt ingen för dennes utseende. Skulle vara någon som är otroligt stark då. Det jag verkligen kan avundas och se upp till är folk som tränar hårt, säger kloka saker och kan mycket. Jag snor allt jag kan av dem och så gör jag om detta till min egen kompott. Funkar för mig. Har du skapat det som känns rätt för dig? Tid att göra detta annars kanske…?

Bli inte en dålig kopia utan ett vackert orginal av dig själv!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, ett orginal med båda vackra… och andra sidor

>

Kommentarsfunktionen är avstängd.