Fram med problemboken så fortsätter vi!

Hänger ni inte med (detta är lite av en följetong/kurs i problemlösning) så hittar ni de tidigare bloggarna Skaffa dig en Problembok och Typ 1 Problem .

Hoppas ni alla har haft en underbar vecka. Jag har haft fantastiskt kul då jag föreläst (13 st föreläsningar, puh…)Helt underbart när man får mejl m.m från föräldrar där de berättar att barnen kommit hem från skolan och tjatat om mer färgglada grönsaker! Åter till ämnet! Typ 2 problem. Problem som du vet att du kan göra något åt men vet inte hur. Då är det vissa saker som börjar spela roll… Vi måste ta reda på VAD problemet verkligen är ibland kan det vara bra att sova på saken…

hunden

Det bästa med att sova på saken är att när man vaknar kanske problemet är löst eller så upptäcker man att det inte längre är ett problem. Då kan du stryka det ur din problembok och det spar din energi! Ibland måste vi göra en handlingsplan för att se hur vi ska lösa problemet

Och då gör du så här:
Gör en tabell med 4 kolumner för in dessa rubriker:

  • Vad är det jag vill? Ex. Jag vill inte ha ont i ryggen!
  • Vad behöver jag? Ex.Jag behöver rätt träning och massage.
  • Vad hindrar mig? Ex. Ont om tid och dålig kunskap.
  • Vad ska jag göra åt detta? Ex. Jag behöver hjälp med träning, ta kontakt med en Pt eller kanske en sjukgymnast och en massör – BOKA TID. Ont om tid har du bara om du fått ett datum då du vet att du ska dö – BOKA TID för träning i din kalender!

Om du ändå inte kan komma fram till vad problemet är eller att du har försökt lösa det men inte fått det resultat du önskat så kan du använda denna formel jag” snott” av en mycket inspirerande föreläsare som heter Torkild Sköld. Och den ser ut så här:

hander

Då kommer du upptäcka att många, många saker som du går och retar dig på och tror är ett problem faktiskt bara är en fråga om inställning. Då kan du ju hur lätt som helst stryka problemet ut din problembok och det tar inte längre din energi. Glöm nu inte att fylla på med nya problem när de dyker upp. Du vill väl ändå inte sluta utvecklas?? Du kommer väl ihåg att då du löser problem så ökar din kreativitet!

Ha en underbar helg och njut av din problembok

// Lisa Kaptein Kvist, Int.Lic och kreativ Personlig Tränare

Kommentarsfunktionen är avstängd.