Förändra det du inte är nöjd med! Våga göra tvärtom!

Då var det dax för fettsidagen. Jag känner inte många som mår bra av en sån där skitbulle. Känner dock många som vill ha den och som tycker den är god i munnen men sen…
Ser inte världen ut som du vill ha den – Vänd på den. Förändra det du inte är nöjd med – enkel matematik .

Är jag inte nöjd med de kläder jag har på mig så byter jag. Är inte jordnötssmöret gott (har dock aldrig hänt) så byter jag märke. Ja, jag förändrar det jag inte är nöjd med.

Vad är det du inte är nöjd med? Kan det vara att du inte får det resultat du vill ha av din träning? Kan det vara att du inte hittar tid för träning? Eller kan det vara att du är en av dem som mår allmänt tjyvens och alltid blir sjuk? Prova att förändra! Förändra så får du resultat! Sluta gnäll – Du kan, lika bra som jag förändra det du inte är nöjd med. Våga gör tvärtom, våga vänd upp och ner.

Precis kommit hem från en skidresa i Österrike. Fantastisk vecka men med mat som kanske inte var den jag ätit hemma. En och en annan öl i backen som heller inte hör till vanligheterna (kan vara bristen på backar i Skåne) Nej, skämt och sido men det jag vill ha sagt är att ibland blir det lite extra och där får man ju göra ett val. Jag njöt till fullo men detta leverne passar inte mig vardagsvis.

Det viktigaste av allt är sen att förändra! Låt inte semsterveckan balla ur i en fettsidag mm.

Handen på hjärtat var det rätt gött att ta den där ölen i solen men mår jag så bra nu? Näeee knappast. Inga problem, då var då och nu har jag förändrat. Svårare än så behöver det inte vara. Riktigt gött att vara tillbaka till havregröten och till mitt goa te!

Så sluta skyll på semestrar, fettisdagar och after workar. Mår du inte bra av skiten – utsätt dig inte för den då. En semesterallinnjuttillfullo -javisst. Men alla de andra skitdagarna? (fettisdagen, chokladbullensdag mfl, mfl) Gå inte på dem också. Det kostar mer än det smakar. Innerst inne vet du allt detta eller hur?

Är du en av dem som inte är nöjd med resultatet av dig träning? Förändra! Ja, det funkar även här! Tar du i är första frågan. Om inte förändra genom att ta i mer. Här kommer några exempel.

– Du promenerar. Sorry min vän men det är inte värst effektfull träning så tillvida du inte rehabar från en skada eller varit långvarigt sjuk. Bra för den mentala delen men du måste ta i! Prova öka tempot genom att springa ett par steg var eller varannan minut. Prova gå i backe.

– Du kör bodypump. Sorry min vän men det är inte styrketräning. Det är en bra styrkeuthållighet om det är det du är ute efter men vill du öka i muskelmassa så får du öka på vikterna lite så att du inte klarar så många reps. Du ska inte ens orka tjohoooa under tiden.

Ja, detta var bara några tankar om förändring men saken är den – är du inte nöjd – gör något åt det!


Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, soppa till lunch, jordnötssmör till efterrätt. Min förändring till en bättre dag.

Kommentarsfunktionen är avstängd.