För att få något du aldrig haft så måste du göra något du aldrig gjort

Härligt med folk som är nöjda med allt. Men jag träffar inte på så många faktiskt. Märkligt…?

Vissa vill bestiga ett berg, vissa vill springa ett lopp och väldigt många vill må bättre och få resultat av sin träning. Ja, du, då kanske rubriken passar in på just dig.

Jag har också träffat på folk som lyckats med andra saker många gånger men begriper inte att de sitter på ”facit” De har kanske lyckats bygga upp ett företag eller sprungit en marathon någon gång för ett par år sedan. Frågan är – Hur gjorde du? Skulle du kunna använda det igen? Skulle upplägget kunna vara detsamma?

Jag föreläser för många företag, ofta om mental styrka och hur man får det som man vill ha det. Då menar jag rent personligt. Det kan handla om hälsa eller ett specifikt resultat. Hade vi pratat jobb eller ett projekt så hade dessa vetat precis hur det skulle gå till. Man tar tag i sitt ansvarsområde, bokar in möten och ser till att ha rätt resurser! Bam – Utfört, lyckat och klart!

Men sen… när det gäller en själv… Oh jisses vad det ska vara svårt då. Prova att göra likadant som med ett jobb. Se det som ett av dina viktigaste projekt. Det handlar ju om dig och du är den viktigaste personen.

Hör er nu – Men barnen, familjen är väl ändå viktigast?

Jo, jo men om inte du tar hand om dig, vilken nytta gör du då? Så nog om det tjaffset!

Känns det svårt? Känns det obehagligt? Ja, det kan vara så. Om du vill ha något som du aldrig haft så måste du faktiskt göra något du aldrig gjort.

Jag ska avsluta med ett exempel. Att jag väljer just detta är för att tid, brist på tid är en av de vanligaste ursäkterna jag får höra för att ”slippa” träning.

 

  • Byt dina promenader som bara tar otroligt mycket tid! Bra som vardagsmotion och mental storstädning men är det träning du är efter så höj tempot.
  • Utgå ifrån var du är idag och börja där. Är du helt otränad så börja ”luffsa” (långsam löpning) en minut. Varva detta med att gå en minut. Upprepa 10 ggr, BAM! Du har gjort din första löpintervall.
  • Vad tog det? 20 min? Ja, väldigt god investerad tid. Känslan, kreativiteten som infinner sig nu är guld värd! Prova! Vad kan du förlora?

Löpning ger massor. Lyssna på vårt senaste poddavsnitt så får du veta och höra hur jag och Carolin höjer våra löprundor till skyarna.

Jag vet inte hur många gånger jag hört att ”jag kan inte springa, det är inte min grej” Lika många gånger har jag rekommenderat ovanstående tips. Nästan lika många gånger har jag fått folk att älska löpning och allt vad denna ger. Din tur nu min vän…

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, starkt beroende av denna drog men känner att om jag vill ha mer, som jag aldrig haft, måste jag prova något som jag aldrig gjort.

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.