Följer du den stora massan så hamnar du troligtvis vid utgången

Hörde detta underbara uttryck från min ljudbok ”Vem gråter vid dig grav” Av Robin Sharma. Såg mig om i gymmet och upptäckte denna mycket lösningsfokuserade mamman (kolla in den supercoola knatten på golvet!) Mamman som då valt att inte följa massan. Massan av nyblivna mammor som jag oftast ser krängandes kanelbullar och annat skit med hållning som en kratta. Det är inte alltför sällan man även hör lite gnäll härifrån. Om trötthet, värk mm.

Tja det finns ju en annan väg än mot utgången. Men då måste man våga göra det som inte andra gör kanske? Man måste också lära sig att säga nej till saker och jepp, det är svårt.

Men svårt är bra!
Svårt ger prestationsångest!
Prestationsångest är mental mjölksyra
Mental mjölksyra gör dig starkare
Styrkan som sen tar dig vidare i livet

Förra veckan skrev jag om vikten av att hänga med rätt ”flock”
Idag är det inte svårt att googla upp och följa coola och framgångsrika personen. NEJ! inga kommentarer om att det inte är bra att jämföra mm.
Det handlar inte om det utan det handlar om att se att man kan lyckas bara man vågar sticka ut lite från massan. Och verkligen! FÖLJ RÄTT! VA KRITISK, VA IFRÅGASÄTTANDE OCH SORTERA!

Låt oss säga att du vill skriva en bok. De du absolut inte ska lyssna på är personerna som säger:
”det är svårt” ”Det kan du inte tjäna pengar på” Brukar vara mamma, pappa eller någon nära vän. Jag vet, svårt läge här…
Det du ska göra är såklart att inspireras av dem som verkligen följt sin dröm. Gör jobbet och hitta dem.

Inspireras av dem som är så mycket bättre än du
Jämför dig med dem som är något sämre än du
Där har du ett bra recept!

Men nu kommer det viktiga! Du måste också ta reda på, förstå och vara jäkligt nyfiken på hur mycket jobb de lagt ner. Hur mycket de kanske offrat! Sen ska du va bredd att göra detsamma om inte mer!
Där, just där! tappar vi de flesta. De flesta är inte beredda på att göra jobbet. De byter grupp och följer den stora massan…
Vill du verkligen dit?

Hälsningar Lisa Kaptein, som hellre går min egen väg än hamnar på fel plats
Just det!  Pt både i det fysiska som i det mentala gymmet samt föreläsare i ämnet

Kommentarsfunktionen är avstängd.