Fler överviktiga fyraåringar under pandemin

Läste en artikel från nyheterna, Ekot för ca en vecka sedan. Sen dess har jag tänkt på hur folk alltid skyller ifrån sig. Nej, det är inte pandemins fel. Det är föräldrarnas fel!!

De stackars barnen äter ju vad deras föräldrar sätter fram. Artikeln handlade mest om brist på rörelse men en sak ska ni veta – det ni stoppar in i kakhålet spelar större roll än ni kan ana!

Jag är beredd att kalla det ”barnmisshandel”
För i heeelvete! idag vet alla vad skitmat är och gör med oss. Råkar det då cirkulera ett virus som gör det svårare att röra sig (fritids och sportaktiviteter som ställs in) så blir kosten än viktigare!!
Det är ni som föräldrar som ska bestämma vad som ska köpas in och serveras ingen annan.

Jag har hört de flesta av ursäkter om varför vuxna människor stoppar i sig skitmat i tid och otid. Det är på grund av sömnbrist, längtan efter ” snuttefilten” mm mm. Ja, jag har hört det mesta.

I barnens fall, får INGA försvarsmekanismer eller ursäkter förekomma.

Ni står för barens väl. Det innebär att lära dem och ge dem det som är rätt och riktigt.

En sak ska ni veta, lyckas ett barn gå upp så mycket i vikt som artikeln handlade om så har det stoppats in en hel del skitmat vill jag lova. Det handlar inte om lite extra på helgerna är inte!

Jodå, jag har barn själv. Hon är 19 år nu och äter ibland både chips och godis. Men hon vet, hon vet att detta är skitmat. Hon vet vad detta gör med hennes hälsa. Hon har koll på konsekvenserna.
Men som 19 åring har man ett val. När hon var 4 år hade hon inget val och hon fick ingen skitmat. Hon fick lära sig vad riktig mat var och vilken stor nytta det gör för hälsan.

Det är svårt, jag vet, men ha inte skiten hemma så har ni kommit långt.
Våga säga ifrån och ställ krav på omgivningen (släkt mmm)
Ni kommer inte undan, det är ert ansvar!

Nej, det var inte bättre förr.
Men det var fan bättre regler, ordning och reda på skitmaten förr.
1 st 33:a läsk och 10 godbitar i en papperspåse med bubblor på. Tror alla i min ålder minns den lilla, lilla påsen.
Detta skulle räcka en hel helg. FY tusan va gott det va!

Ha koll i kundvagnen nu därute. Se för i helvete till att ha bra mat hemma, då blir resan mycket lättare.

Med vänlig hälsning Lisa Kaptein, smått förbannad och förväntar mig inga stora läsarsiffror på denna text men bryr mig föga. Det behövde bara komma ut

Kommentarsfunktionen är avstängd.