Fira Kanelbullens Dag på gymet?

”Var har ni kanelbullarna?!” Seth 73år hann knappt över tröskeln till gymet i morse innan han ropade ut frågan. ”DET KAN DU FETGLÖMMA!” ropade jag tillbaka precis som förväntat.

Några av er tänker säkert att ”har man tränat kan man väl ändå få unna sig lite fika”. Och vad är det för fel på kanelbullar?

Är jag en rabiat ragata som vill tvinga in andra i asketiskt leverne? Nä, det skulle jag inte vilja kalla det. MEN…

Det finns så många som verkligen måste kämpa för att hålla sig ifrån godis, kakor och annat skräp som faktiskt väldigt, väldigt få om ens någon mår väl av att äta mer av. Man kanske kämpar mot ett galet sötsug, övervikt och sjukdomar som kommit till följd av detta. Man kämpar med att säga ”Nej” vid fikat på jobbet. Man kämpar mot suget som uppstår vid godishyllan vid kassan i mataffären. Man får till och med godis upptryckt i fejset vid kassan i byggvaruhusen numera. Inte ens tanka bilen får man göra i fred från skitmatserbjudanden..

 

Då anser jag att gymet i alla fall ska vara en miljö fri från den sortens frestelse. Där ska man få ett andrum, en fikafri zon.

Hänger ni mer?

Men kanel, är inte det bra för både matsmältning och fettförbränning? Undrar någon som snöat in på betydelselösa detaljer. Upplysningsvis – kanelens eventuella förträfflighet försvinner i mängden socker, fett och raffinerade kolhydrater. Man blir på sin höjd bara lite fet, i alla fall om man inte ens kan vara utan dom på gymet..

 

Vi har en miljö runt omkring oss som uppmuntrar till överätning av inte så speciellt hälsosamma val av produkter att stoppa i foderluckan.
Fram för en miljö med lite mindre av den sortens uppmuntran tack! Det vore bland det bästa vi kan åstadkomma för folkhälsan. Lägger vi till att samma miljö stimulerar till ökad fysisk aktivitet så är vi i hamn!

Ropen skalla! Fikafria zoner åt alla!

Ps 1. Erkännes, det fanns en tid då andra parter av det här företaget bjöd på både semlor, kanelbullar och påskgodis. Den parten hade också otur när den tänkte. Sen tänkte den om och tänkte rätt.

Ps 2. Läs vad Sockerbagarn (säkert Sveriges Bästa och jäkligt hårt tränande) skriver i ärendet. Vi tänker väldigt lika, men att vurma för kanelbullen överlåter jag åt honom.

//Carolin Helt, Int Lic PT och party pooper

Kommentarsfunktionen är avstängd.