Finns det förlorare eller är det bara folk som upprepar att välja fel hela tiden?

Att tänka efter, att tänka på konsekvenserna, ja det är nog ett bra tips ändå. Nej, jag tror ingen är direkt misslyckad. Jag tror att många har lite otur när de tänker…

Idag brytar jag mot den pedagogiska regeln att nämna det som ska undvikas.  Va fasen! Nån nytta gör det säkert.

Vi har ju alla varit där. Vi vet ju alla att vissa prylar inte funkar.

Du kan inte misslyckas, det är en känsla och det är din egen. Du kan däremot göra ett misstag men då gör vi ju om och gör rätt!

Försök undvika dessa punkter så mycket du kan.

5 vanor hos en förlorare:

1. Lyssnar alltid på allas råd.

Du ska undvika kolhydrater säger någon. Det är morgonpromenader som ger resultat säger en annan. Samtidigt ska du unna dig att vila, gärna mycket och gärna med en kaka till för det är du värd. Ovanpå det ska du göra 500 situps per dag och gärna gå på bodypump efter det. Förstår om det råder en viss förvirring hos folk. Rannsaka råden min vän. Utgå ifrån ren och skär näringslära och hur fysiologin fungerar. Sist men inte minst – håll dig till säkra källor!

2. Jagar för många saker på en och samma gång

Du siktar på den där befodran på jobbet samtidigt som barnen har viktiga prov i skolan där du måste stötta med hemläxan. Visst ska du samtidigt sikta på beach 2018.

Näee du, det blir väldigt svårt att sikta på, att jaga alla dessa saker samtidigt. Du behöver inte mer att göra, du behöver möblera om och ta bort!

3. Ändrar riktning för snabbt

En veckas ordentlig, riktig mat och du gick inte ner i vikt. Då måste du så klart prova något annat. LCHF kanske? Funkar inte det så provar du 5-2 dieten?

Vet du? Din kropp hinner inte med i för snabba vändningar. Ge kroppen den tid den behöver för denna omställning. Har du ”misskött” dig en tid kan det ibland ta sin tid. Det är sååå olika från person till person. Håll ut!

4. Gör samma misstag om och om igen

Fika, fika och fika…

SLUTA! Sluta om du väljer fika framför riktig mat och träning! Ja, visst var det mysigt och gott på tungan men gav det dig det du ville ha? Näe, just det! Upprepa inte samma misstag om och om igen och förvänta dig ett annat resultat!

5. Har en negativ inre röst

Nej, jag menar inte att du ska stå framför spegeln varje dag och berätta att du älskar dig själv (gör du det om det funkar för dig)

Det du gör ofta blir du bra på!  Ser du allt i mörker så blir du troligtvis bra på det. Jag lovar dig att uppförsbackarna blir mycket brantare då. Det mesta blir tyngre att utföra. Det kan vara bra att vara beredd på negativa saker. Allt går inte alltid som en dans. Att ha en plan B, att vara förberedd är ett hett tips. Men det är en helt annan sak.

Vissa fungerar bäst genom att inte förvänta sig för stora segrar i förskott eftersom de blir så besvikna då. Återigen, det är inte det detta handlar om. Det handlar om att inte upprepa det negativa hela tiden, du kan bli sån! Vänj dig istället vid tanken att du faktiskt kan lyckas!

 

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist som lärt av sina misstag i livets hårda skola!

Kommentarsfunktionen är avstängd.