Får jag presentera den verkställande direktören i mitt liv!

Du är Vd för ditt eget bolag och vad som händer i detta bolag är ditt ansvar! Jag har varit och lyssnat på en föreläsning med Torkild Sköld och nu tänker jag sprida dessa insikter. Detta av en enda anledning – det funkar! Mycket i denna text har jag hämtat från denna fantastiska föreläsning.

Nu tror jag att det är många som undrar hur jag tänker när jag lägger upp denna kanske mindre vackra bild på mig själv. Denna bild ska representera det fina ordet Självacceptans! Detta ord ska från och med nu bli ditt nya ledord. Ska du lyckas i ditt bolag, där du då är Vd, så måste du gilla läget, dig själv så att säga. Jag är inte vackrare än så här när jag är ute och springer med mössa och är lite varm om öronen.

Är du en av dem som verkligen inte gillar att se eller höra dig själv på film – synd! Det är så vi andra hör och uppfattar dig. Och vet du – vi gillar det vi ser! Kolla med dina vänner om du inte tror mig. Är det inte dax för lite mer självacceptans? Jisses vad jag gillar det ordet!

Har du funderat över hur du behandlar din Vd, dvs dig själv? Kan det vara så att du går runt och misshandlar, slår denna så ofta det går? Hade du gjort så mot någon annan hade farbror polisen kommit och burat in dig! Något du kanske borde fundera över…?

Jag tror också att om man tar sig själv på mindre stort allvar så blir livet lite roligare att leva och därmed går det också bättre. I mitt bolag har jag roligt och jag har satt visioner. Visioner jag lever efter varje dag. För precis som med vilket bolag som helst ska jag gå med vinst. Vinst för mig är följande:
– Framgångsrik
– Vältränad
– Lycklig
Dessa 3 ”ledord” har jag skrivit om tidigare. De har blivit som ett mantra för mig. Jag upprepar dem varje dag, min hjärna jobbar mot dessa mål varje dag och dra på trissor! Det funkar!

Men jag jobbar också för det. Jag läser, jag lär. Jag tränar, jag lyfter tungt. Jag lever, jag fyller mitt liv med saker som gör mig lycklig. Ett jobb är jobbigt. Du gör det för att få betalt. Jag vill ha betalt! Men det kommer inte av sig själv. Går inte ditt företag med ”vinst” är det faktiskt ditt ansvar!

Hur är du som Vd i ditt liv? Har du satt visioner för ditt företag? Är du beredd att jobba för att gå med vinst? Ja, det var väl det jag trodde.
Det är dax nu. Det är dags att få utdelning. Sätt krav på din Vd. Behöver ditt företag hjälp – anställ någon, be om hjälp. De är nämligen så man gör för att lyckas. I mitt bolag har jag många ”coacher” som står vid min sida. De hjälper mig att lyckas. Några av dem är Ken, Isabell, Karina, Carolin & Britt. Snacka om att ha en stabil stab!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, Vd,  för ett vinstdrivande bolag.

Kommentarsfunktionen är avstängd.