Fantomsmärtor i pannbenet?

Det verkar som att veckans tema är ursäkter, mer eller mindre dumma. Har radat upp ett gäng här nedan så vet ni vilka som redan är körda liksom.

”Jag hinner inte gå ner vikt just nu, har inte tid att träna vet du”

Nähänä, men äta det hinner du.. vet ni, att dra tidskortet är alltid korkat men i det här fallet är det mer än lovligt korkat. Tränar gör vi för hälsan, för att bli starkare, piggare gladare och allt det där. Det är via det vi väljer att inte peta i foderluckan vi reglerar vikten.

”Det är omöjligt för mig att gå ner i vikt pga gillar inte grönsaker och sånt”

Se svar ovan. Ett förtydligande- det är inte det vi äter som gör att vi går ner i vikt, det är allt det där bi INTE petar i oss som ger den effekten.

”Jag orkar verkligen inte träna, jag har ingen energi helt enkelt”

Svaret på det är tvådelat –

1. Tror tusan du inte orkar om du inte gör att. Träning GER ork, kraft och vilja till att göra mer.
2. Sänk blicken en smula. Nyp till i midjan, låren, hakan eller annat valfritt mjukt område på kroppen – underhudsfett som vi alla är begåvade med mer eller mindre. En helt fantastisk energireserv som bara sitter där och väntar på att bli utnyttjad. I varje kilo har du ca 7000 kcal, energi som räcker för typ 10mils löpning! Visst är det fantastiskt?!

”Jag kan inte träna pga inte råd med gymkort”

Men snälla rara söta, kliar inte den där offerkoftan nåt helt förtvivlat? Klåda vet ni, sånt blir inte bättre av att man kliar tillbaka det. Nä, man lyfter blicken fokuserar på nåt annat och gör vad man faktiskt kan göra. Du har en kropp= du har de redskap som behövs. Knäböj, utfall, armhävningar, burpees eller hoppa jämfota för tusan! Krävs ingen som helst utrustning för det, inte ens kläder om miljön och tillfället är väl valt.

”Jag kan inte träna pga i knät/foten/tån/lilltånageln/what ever”

Hallå hej, resten av kroppen då? Ska hela kroppen bli lidande? Jobba runt problemet vännen.

”Jag har tappat motivationen”

Sluta leta! Motivation är en lynnig bitch som kommer och går som hon själv behagar. Den som bara tränar when tokmotiverad är knappast en direkt vältränad individ.

”Let your body move and your mind will follow”

Så låter det lite fränt på utrikiska. Gört bara och motivationen kommer, för att göra det lite mer vardagsbegripligt. Det är verkligen ingen som ångrar det där träningspasset som gjordes trots bristande motivation. Träning ger motivation.

Jag har heller aldrig hört nån säga –

”Usch vad jag ångrar att jag inte åt den där chokladkakan igår när jag var så sugen”

Att göra enligt det man har bestämt sig för ger en sjukt härlig känsla i kroppen, från tårna ända upp i hårfästet faktiskt.

Låt inte fantomsmärtor i pannbenet stoppa dig..

Att må sitt bästa, ta hand om sig, vara rädd om sig själv på riktigt, det är inget som uppnås via soffmys med småsnaskande och doftljus. Näe, inte ens så här på höstkanten.
Det handlar inte ens om att ta ett stort beslut om ”den stora livsstilsförändringen” något vi tar tag i när de optimala förhållandena dyker upp.
Det handlar om en lång rad av val vi gör dagligen. Nåt som går att börja med här och nu. Gäller för alla, med eller utan pannben.

//Carolin Helt, Int Lic PT som hört det mesta..

Kommentarsfunktionen är avstängd.