En vinnare har en handlingsplan, en förlorare har en ursäkt

Vill du komma någonstans så ska du komma ihåg denna rubrik! Det är sen upp till dig att välja sida. Knip käft ett tag när något händer och bestäm dig för om du vill va en vinnare eller en förlorare. När beslutet är taget är det bara att börja jobba.

”Jag hann inte träna för att jag var tvunget att bla, bla…”
”Jag har ätit onyttigt ett tag för vi har varit borbjudna och det är mycket nu under semestern”

Ursäkta men jag är också tvungen att göra saker bl.a., bl.a. och tro det eller ej, jag blir också bortbjuden ibland.  Sen är det så här att jag har semester lite då och då också faktiskt.

En annan viktig sak är att jag inte är en bättre människa än du men just nu (om du är en person full av ursäkter) så har jag ett starkare jävlar anamma som hjälper mig i min handlingsplan.

Att man stoppar skitmat i munnen eller dricker för mycket kalorier och skräp (läs alkohol och sockersötade drycker) är tyvärr ingens fel förutom ditt eget. Det finns alternativ. Du ska bara bestämma dig för vad som stämmer överrens med dig och din vision.

Vi är alla olika och därmed har vi olika mål. Om jag får ta mig själv som exempel så vill jag inte må dåligt. Jag vill vara pigg och vältränad. Det gör inget om jag är grov eller av lite större storlek. Bara jag är stark och mår bra. Min kropp måste ha sömn, ordentligt med sömn! Det ligger då i topp på min handlingsplan.

Hur enkelt som helst – jag går och lägger mig i tid. Nej, jag måste inte stanna uppe för att någon annan vill det eller för att jag är bortbjuden. Om jag vill lägga mig lite senare ser jag till att jag får mina timmar genom att inte stiga upp lika tidigt då. Ja ni förstår säkert. Det viktiga är att ha en handlingsplan för uppgiften jag har framför mig.

Hamna inte i skiten om du inte vill vara där! Det är helt upp till dig!

Vidare så äter jag inte eftersätter, chips och godis. Jag mår inte bra, de smakar gott i munnen men sen är det bara elände. Varför, varför ska jag då äta detta bara för att någon bjuder? Jag tycker ju om dem som bjuder ändå. Jag behöver inte äta för att bevisa detta. Om de inte fattar så får jag väl förklara. Då får det bli en del i min handlingsplan.

Om folk då tycker sämre om mig för att jag inte stoppar i mig skräp eller festar halva nätterna så är det faktisk deras problem. Välj dina vänner! Mina är helt fantastiska!
Ohhh jo!!  jag gör massor av misstag! Det gör man och det ingår liksom i ”utbildningen” Det är av dessa vi lär oss. Men jag försöker inte komma med ursäkter så till vida det är något som jag inte alls har skuld till.

Men min kropp, mitt intag av föda och min träning är min förbannande skyldighet. Här finns det inte rum för några ursäkter och den matchen vinner jag alltid. Välkommen in i matchen du med!

Att komma med ursäkter är ett försvar. Ett försvar för att du säkert inte hållt dig till vad som är tesagt. Tesagt är bra. Tesagt ger resultat. Säg te dig själv vad som behöver göras och du är på rätt väg.

Skriv ner detta i in handlingsplan. Där börjar din resa! För du är inte en av dem längre. Du är nu en vinnare, inte en liten feg fis med en massa ursäkter.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, en vinnarskalle som gör många misstag men försöker inte förvara dem – jag försöker rätta till dem!

Kommentarsfunktionen är avstängd.