En spindel väver ett nytt nät varje dag

Vill du ha resultat så kan du inte bara luta dig tillbaka. Du måste göra som en spindel . En spindel väver ett nytt nät varje dag. Antagligen för att nästa nät ska bli lite lite bättre…

Många har sagt det. De klokaste lyssnar jag på. Denna gång var det Kjell Enhager. För ett tag sedan lyssnade jag på Petter Stordalen som bland annat sa ”succés är något du haft men som du kan få igen”

Vad har då dessa kloka herrar gemensamt? Och vad har rubriken med det hela att göra? Jo, vill du framåt, vill du bli mer framgångsrik, vill du lyckas med din uppgift eller nå ditt mål så måste du jobba för det!

Carolin och jag har precis spelat in ett nytt avsnitt av podden och där ”hissade” Carolin alla som höll i sin styrketräning trots att det är fint väder ute.

Gör du det? Visst är det skönt och det är mer än OK att träna mer ute men SLUTA INTE styrketräna! Då blir du kanske en av dem, som i september, står där med rose & grillmagen som ”glömt” varför styrketräning var så bra. Du har förmodligen glömt att träna helt och hållet om du fått den där magen.

Alltså, fortsätt väv ditt nya nät. Nytt varje dag. Fortsätt ge kroppen motstånd så att den måste ta i. Kroppen vill då bygga, den vill bli starkare. Handen på hjärtat, visst var det du önskade?

Du kan träna styrka ute. Putta på bilen, lyft ungarna, knäböj med din partner på ryggen eller axelpressa med två stenar. Finns massor av övningar på nätet. Eller använd din fantasi.

Succén du haft nu vår, den har du som sagt haft. Du kan få den igen om du jobbar för den! Visst är det härligt med fint väder men låt inte sol och värme stå i vägen för framgång. För vet du? Att skita i att träna för att du är ledig och för att det är varmt, fint väder kommer inte fungera detta året heller.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, ständigt vävandes nya nät och med återkommande succé

Kommentarsfunktionen är avstängd.