En macka eller 2? Ärlighet varar längst

Jag äter bra. Jag äter troligtvis för lite. Jag får inga resultat. Ja, dessa meningar hör till vardagsmaten i mitt jobb. Frågan är bara – Är du helt ärlig? Är du ärlig mot dig själv?

Jag är inte bättre än någon annan. Jag gör en macka. En macka med bra val av bröd och fantastiska proteiner i form av ett ägg. Men jag ”registererar” bara en macka…

Men lilla, lilla Lisa det är ju 2 mackor! Du har två bitar bröd och hade du delat på dem så hade du sett att det var 2 mackor. Jag vill tro att det är en macka men i verkligheten är det 2…

Det slår på ca 16o kcal. Lite kcal här och lite där blir en massa kcal per dag och ännu mer på en vecka!

Nu äter jag denna med gott samvete för jag vill ha den. Det är inte sånt detta inlägg ska handla om. Det jag vill uppmärksamma här är att det slinker ner saker som du (jag) kanske inte har någon aning om hur mycket det blir i slutändan.

Eftersom jag svarar på dessa frågor dagarna i ända så skriver jag om det. Likadant är det med mat som inte syns. Den brukar heller inte ”registreras”  Såsom de där ostskivorna när jag lagar mat. Eller resterna på barnens tallrik innan de dukas av. Ja, det är sånt jag gör! Jag är som alla andra. Skillnaden är kanske att jag vet om att jag äter väldigt stora mängder mat. Detta gynnar mig  och min muskeltillväxt då jag väljer att smaska i mig mat som kroppen har nytta av. Jag äter inte kaloririk skitmat! Det finns inte utrymme i ”budgeten” för detta och det gynnar inte mina mål.

Jag får också ofta höra: ”när jag ska på fest så äter jag mindre mat så det finns utrymme för vin mm” HALLÅ! Är det bara jag som tycker detta är tokigt? Tokigt då vederbörande sökt upp mig för att få hjälp att nå sina mål. Vederbörande vill också veta var felet ligger i hens val. Dessutom betalt en stor summa för att jag ska analysera detta. Märligt…

Vi måste bli mer medvetna! Det finns appar, Carolin och jag tjatar ofta om det.

Vakna upp och bli mer medveten om vad som slinker in i foderluckan. Speciellt om du är en av dem som vill nå ett mål. Är du nöjd med tillvaror – kör på.

Tycker bara att om något är fel och man inte vet vad, man får reda på faka och sen ser ut som en fågelholk när råden inte följs och resultaten uteblir. Då blir jag lite förvånad.

Nu ska jag mumsa i mig en sked jordnötssmör, fullt medveten om dessa 100 kcal och njuter av dess innehåll av bra näring. Det gynnar mig och det är det som räknas!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, ibland väldigt listig i mitt ”registrerande” av mat…

.

Kommentarsfunktionen är avstängd.