En liten semesterutmaning….

Om jag blir tvungen att begränsa min träning till en enda övning då väljer jag burpees, alla dagar i veckan….

Ty burpees kan göras vart som helst och när som helst. De kan göras lättare och de kan göras svårare.
Varför är då burpees så rackarns bra? Jo, under ett gäng burpees tränar du-
– kondition
– styrka
– explosivitet
– koordination
Och hela kroppen engageras. En helt makalöst bra övning.

Jag gör dom ofta och gärna i alla möjliga kombinationer. Jag kan väl tycka att ett riktigt bra cirkelträningspass eller som jag föredrar att kalla det – husmorsgymnastik, måste innehålla en ansenlig mängd av denna eminenta övning för att vara just riktigt bra.

Idén till min lilla semesterutmaning fick jag av en tjej på instagram – 50 burpees på raken, varje dag, hela sommaren. Bra ide tänkte jag, men det var först när hon började klocka dem som jag blev intresserad.

Så det enkla upplägget på min lilla semesterutmaning är alltså att lägga till 50 burpees på tid i min dagliga träning.

Från dag 1 till 2 kapade jag 22sekunder. 2:48 är gårdagens resultat. Vet inte om det är bra eller dåligt men 50 burpees på raken är jobbit oavsett tidsåtgång. Testa! Typ alla borde ha tid och utrymme för ett gäng burpees alla dagar i veckan, inte bara under sommaren.

Hänger ni med på utmaningen? Ingen tävling, bara ett sätt att hålla pulsen uppe även under semestern. Hur svårt kan det vara liksom? Jobbit javisst, men det ska det ju vara?

Hur göra? Se den informativa bilden ovan. Jag skulle dock vilja att den lilla gubben hoppade ner och la sig på magen direkt. Men som jag angav ovan, det går att göra burpees både lättare och svårare, typ alla kan klarar det till och med en streckgubbe?

// Carolin Helt, int Lic PT och burpeesälskare

Kommentarsfunktionen är avstängd.