En krok på jobb kanske?

Jag hade en träningsresa i Spanien för ett tag sedan. Jag föreläste då om eget ansvar, mental styrka och val av klädsel. Ja, offerkoftor då.

Någon vecka efter så fick jag ett mail från företaget som deltagit på resan om att de satt upp en krok utanför jobb med just texten ”här kan du hänga din offerkofta”

Efter en kommentar (som vederbörande tog bort) från förra veckans inlägg vill jag nu bara förtydliga att dagens text då riktar sig till er som har ett val. Tyvärr har inte alla det.

Men till oss andra. Till oss som verkligen kan ta av oss offerkoftan – prova!
Svårt – träna!!

Precis som allt annat så vänjer vi oss vid beteende. Att skylla på ngt iklädd denna stinkande, kliande kofta går faktiskt att träna bort.
Det kan ta tid men jag lovar det är värt det.

Vi har alla våra historier, upplevelser, jobbiga, sorgliga situationer som satt, kanske djupa spår inom oss. Men att låta detta stoppa oss från att ge järnet under den tid du har kvar vore väldigt korkat.

Jodå, jag också ”djupa spår” men ska inte ta upp er tid med dem. De stackarna som känner mig väl kan intyga. Men koftan, den passar inte i mitt liv.
Är jag då bättre än någon annan? Nix, men kanske bättre tränad. Tränad för att med bästa förmåga göra det jag vill och njuta av tillvaron.

Kroken då? Skulle någon ha nytta av den?
Alla!!
För på vilken tex arbetsplats finns det inte de som förpestar tillvaron med gnäll och självömkan? Sätt upp kroken! Ni gör dem en stor tjänst i det långa loppet.

Gnäll och offekoftsägare sprider ofta skit i gruppen. De tar med sig andra i gnället. Detta beteende sprider sig mycket, mycket snabbare än ett virus. Frågan är – vill ni ha det så?

Jag kommer gärna till er, ert företag, förening eller kanske idrottsklubb och berättar mer om detta. Kan va en bra investering.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, föreläsare, Pt, mental tränare

Kommentarsfunktionen är avstängd.