En hyllning till havet!

Mental träning, en hel del essentiella aminosyror och de helt magiska omega 3 fetterna. Ja, detta är bara några saker vårt vackra hav kan ge oss. Idag behövde jag verkligen dessa och då främst det förstnämnda…

Idag håller jag mig till ett inlägg ingen kan missuppfatta. Jag blev redet trött på alla konstiga kommentarer ang mitt inlägg om vad vågen betyder för folk. Nej, jag blev trött på 2 personer som skrev hela, hela tiden. Ni andra – stort tack för era fina ord.
Det tråkigaste är, och detta är mitt eget fel, att jag låter knasbollarna komma åt mig! Det stör mig så in i vassens då många av er, som faktiskt läser vad jag skriver, samt kommenterar detta mycket bra. Många av er delande också med er av era erfareheter, vissa riktigt rörande. Stort tack igen.

Men!! Jag lät mig störas! Jag lät de elaka kommentarerna  komma åt mig! Jävla skit! Jag som anser mig vara mentalt stark.
Stort tack till min kära vän och kollega Carolin Helt. Stor stöttning och så jädrans bra inlägg i denna debatt.

Under söndagen tog jag även hjälp av en annan kär vän – Havet! Här laddar jag mentalt, här rensar jag bort all skit. (Hoppas detta inte innebär någon miljöförstöring…) Här får jag alltid nya idéer om vad jag ska skriva om eller jobba med. Från detta ljuvliga hav kommer också livsviktiga näringsämnen som vi kommer att prata om i nästa avsnitt av Pt På Riktigt podden.

Jag är inte så duktig på att tillaga alger. Är det någon därute som har några tips så skicka dem mer än gärna till mig! Jag vet att dessa alger går att köpa som kosttillskott men va fasen, jag travar i dessa alger dagligen på stranden. Känner att jag skulle vilja käka just dem.

Vad innehåller då dessa juveler från havet? Jo, trots att de är en växt så innehåller de en stor andel protein. Protein behöver vi alla mer utav men vi behöver också spara vår kära planet så varför inte börja käka dessa alger istället? De finns ju i massor!
Kan tänka mig att min man och min dotter inte är lika PÅ som jag men det reder sig nog.
Vidare innehåller även dessa ”havsgrönsaker” den väldigt värdefulla fettsyran omega 3. Den ger oss elastiska blodkärl, bättte byggmaterial till våra celler, gör oss smartare (oj vad vissa äldre män skulle behöva mer av dessa) och är en förträfflig energikälla mm. Lyssna på avsnitt 8 som kommer nu på fredag så får ni en mer grundlig genomgång. Snacka om ett bra innehåll för inga pengar alls. Lite sand mellan tänderna bara.

Åter till havet och till det mentala. Mental styrka går inte att köpa i någon hälsokostbutik. Detta måste du fixa, träna upp själv. Precis som med din träningen. Träningsresultat kan du inte heller köpa. Men värdet mina vänner! Värdet av mental styrka är högre än allt guld i världen.

Det är där jag lägger stor del av min tid. Mental träning är så mycket värt och många skulle behöva just den pusselbiten för att allt ska funka. Men vi tränar mentalt helt olika. Vissa hummar och mediterar, vissa kör burpeesar (vanligt just vid södra delen av Jönköping har jag hört) Vissa lyssnar på fågelkvitter eller valsång. Hitta det som funkar för just dig och gör detta varje dag. Då är du på rätt väg.

Själv fick jag mig en rejäl dos mental styrka i lördags då jag persade på milen i toprupskogen!! men det räckte tyvärr inte…
Ibland behöver man mer. Då prioroterar jag. Lägger allt annat åt sidan och tar mig till havet Det är där jag mår som bäst! 63 minuter senare – jag är tillbaka i matchen! Havet har gjort det igen. Vi är ett jädrans bra team, havet & jag.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, sjukt störd över att folk stör mig men sjukt stolt över att jag kan ta mig ur det!

Kommentarsfunktionen är avstängd.