En förkylning från helvetet!

En gång om året händer det men då kommer den ordentligt. Tror ju ibland att jag är odödlig men upptäcker vid denna tidpunkt att slutet kan vara nära även för mig. Ja, nu tar jag i men jag får liksom en mansförklylning kan man säga.

Jag kör alltid samma taktik. Förkylningen kör också samma taktik. Dag 1 – smärta. Jag kontrar med att sova, sova bort sikten tänker jag. Dag 2, jag mår mycket bättre och känner där fick den – BAM! Dag 3, förkylningen svarar med snor… Jag känner mig frisk men snorig så jag tränar lite lätt nu. Ingen ska få mig att hoppa över en träning i onödan. Det är nämligen inte farligt att träna lite lätt om man endast är snorig. Allt känns bra sen kommer dag 4. Helvetet börjar. Jag börjar hosta. Mår bra, ingen feber, inget snor men hostar på nätterna så tavlorna står ut från väggarna. Väldigt irriterande! Dessutom får mina stämband en känga. Jag fortsätter med lite promenader och lite lätt bålträning för det är ok känner jag.

Jag blir denna vecka apotekets största kund och köper på mig allt mot hosta. Konsumerar en större mängd rå ingefära, ja, jag gör allt jag kan. Om någon undrar varför ingefäran tagit slut på Ica Toppen så har ni här förklaringen. Hinkar i mig litervis med te, citron och honung.

Dagarna går, jag hostar på och så igår så höll jag en föreläsning för bästa gänget! 100 st förskollärare i Falkenberg. 2 h stod jag och pratade om bland annat Mental träning med en röst som hade sågats av vilken idol jury som helst. När jag sen kom hem fick jag så hatten passade! Hostan från nedre delen av helvetet! BAM- Tillbaka i sängläge! Nu ska jag vila bort skiten! Min man är bortrest så det blir en helg med honungsvatten och tystnad. Dottern min tycker ändå jag är måttligt intressant att prata med. Ja, det är väl så när man har en tonåring. Tack god gud för att det visas rugby hela helgen på Tv!

Ja, dagens text är inte som vanligt. Inga tips, inga fakta men kanske roar det någon. Lovar att återkomma på tisdag med nya krafter! Laddar också för att Carolin och jag ska spela in till vår podd på söndag. För er som undrar är vi bara i uppstartningsstadiet och fibblar fortfarande med tekniken.

Vidare ser jag fram emot tisdagens föreläsning! Komikern Anna Popper Swane och jag ska ha premiär på vår ”Fitter” En fet föreläsning om fett med avslutande stand up. Härligt också att höra att den är fullsatt! Alltså tillbaka till honungsvattnet och hosta ut skiten!


Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, klen men med hopp om framtiden

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.