En fis på tvären är inte samma sak som en depression!

Visste och kände det innan jag gick och la mig i torsdags kväll. Påföljande dag skulle inte bli min dag. Jepp, jag som brukar se så ljust på saker men så blev det inte idag.  Ja, detta kan hända den bästa.(bilden är hämtad från facebook)

Orolig för att resa bort utan min älskade Isabell. Även om jag vet att hon kommer ha ett par höjdardagar med sin storasyster Emelie som kommer hem från Norge. En tv som klyddar, deklarationsdax (har örnkoll men det hjälper inte i denna stund), ont i magen och en gammal nackspärr. Ja, som sagt inte min dag…

Nu kan man ju undra ifall man lider av en depression. Ja, många tror det när man känner så här. Tro mig, träffar många av dessa bland mina klienter. Sen verkar det så ”modernt” att va deprimerad. I mitt tycke gnälls det och ”deprimeras” hej vilt åt både till höger och vänster. Innan någon får kaffet i halsen och råkar ut för en kvävnings olycka – Denna text och detta påstående är inte riktat till er som verkligen lider av denna sjukdom!(depression) Den är riktad till mig och många andra som ibland har en fis på tvären!

Har bara ett råd till oss. Som min gamla rugbytränare från England uttrycke det – Get a grip!!

I mitt fall så gör jag så här – Jag ”gillar läget” Jag försöker inte spjärna emot. Är det en skitdag så är det. Men jag tänker inte stanna i denna sörjan, och jag vet framförallt vad jag inte ska göra! Läs och lär:

– Jag ska inte hoppa över träningen och stanna i sängen. Tror ingen mår bättre av det. (Det handlar ju inte om feber!) Jag ska träna!

– Jag ska inte äta skitmat för att det är synd om mig! Kan hända din kropp skriker efter Mövenpickglass eller ännu värre – alkohol! Det du behöver är havregrynsgröt! Det hjälper mot allt. Framförallt mot fisar på tvären!

– Jag tänker inte låta detta gå ut över andra! Det är tex inte min familjs fel att jag har en fis på tvären. Men jag behöver be dem ha förståelse och kanske låta mig vara. Ta reda på vad som funkar för dig.

Denna text är skriven mitt under skitdagen. Men den ska postas idag lördag. Har redan bestämt att det kommer bli en bättre dag. Kanske rent av min dag? För jag lider inte av en depression – Jag har bara en rejäl fis på tvären! Rannsaka dig själv – det gäller kanske dig med. Get a grip??


Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, inte värd mycket i skrivande stund men vänta får ni se!

Kommentarsfunktionen är avstängd.