En bra måttstock

Kan du glädjas åt andras framgångar så är du hemma! Med hemma menar jag då att du mår rätt bra där innerst inne.

När året började så kände jag mig lite fesen. Vet inte om det är ett ord jag själv hittat på men det betyder att man inte riktigt är i stöt. Har ingenting på gång och mår lite halvtjyvens. Märkte då, under denna period, att jag gick och småretade mig på andra men att jag framförallt hade svårt att glädjas åt andras framgångar. Bad….

Då var det dax för ett utvecklingssamtal! Ett allvarligt sådant och detta då med min Vd för mitt liv dvs med mig själv.

När man mår och känner så här är det också lätt att skylla sin skit på andra och tycka att de kommit så mycket längre i utvecklingen än en själv. Men så är det inte. Den skiten du bär på är din egen och att om du inte kommit framåt i livet så beror detta oftast på att du legat på latsidan.

När jag haft detta mycket utvecklande möte med mig själv var det dax att skrida till handling samt göra en analys av varför jag hamnat i denna ”smörja” Vill ju inte dit igen…
Anledningen jag kom fram till vara att jag egentligen inte tycker om att vara ledig för länge (under jul och nyår då) och skräpa runt hemma. Gärna resa men inte luffsa runt med en massa ledig tid, inte min grej. Detta får mig slö och omotiverad. OBS! Detta är då resultatet av min analys av mig. Du har säkert en annan men jag tycker nog du ska göra en sådan analys vid behov.
Sen var det dax för handling! Fram med böckerna som ger mig så mycket. Mentala träningsböcker är precis vad som hjälper mig. Lyssna på poddar funkar också utmärkt.  Boka möten med människor som inspirerar mig, som sparkar mig i röven. Planera in nya roliga projekt stod också på schemat. Och om vi gjorde?! Carolin och jag! Vi ska snart börja podda! Vi har inköpt diverse teknisk utrustning, vi har testkört, vi har skrattat och vi tror dessutom att det kommer bli rätt bra.
Jag hon ger mig mycket den där Jönköpingstösen…

Vill du må bättre? Har du svårt att glädjas åt andras framgångar? Ta tag i det då! Det går men det är helt upp till dig att ta dig ur smörjan.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, motiverad, med saker på G och som är otroligt tacksam att jag har så framgångsrika personer i min omgivning!

Kommentarsfunktionen är avstängd.