Egovecka på Playitas – Dag 6

Sista dagen i träningsparadiset för den här gången…

Förra året var jag ju här för första gången och visste inte riktigt vad som väntade. Nu var jag faktiskt lite orolig för att jag hade lite väl högt ställda förväntningar. Men vet ni vad? Det hade jag inte?
Jag har inte missat nåt och ångrar inget jag gjort heller. Jag har fått ut allt jag velat av veckan. En vecka med extra allt – extra mycket träning, extra mycket vila och extra mycket mat. Sol, värme, bad och tid att tänka. Underbart!
Har inte haft den oro i kroppen som jag minns att jag hade förra året. Beror nog främst på att det lilla sockergrynet som lämnats hemma inte är nyopererad och rörelsehindrad i år. En vecka är dock lagom lång tid, både att vara ifrån det lilla livet och att köra på så intensivt som jag gjort.
Dag 6 inleddes som varje morgon med löpning. Jag brukar aldrig springa så många dagar i rad vanligtvis men tantabenen känns helt okej med det. Beror nog främst på att jag bara sprungit på känsla och inte pressat på nåt nämnvärt. Löpning har denna vecka varit en del av morgonrutinen, väcka kroppen och hälsa på morgonsolen. En stor fördel med Kanarieöarna är att det alltid är svalt på mornarna. Perfekt temp för löpning.
Extra mycket frukost efter det. Åt inte så mastig middag igår. Gårdagen var ju så fantastiskt bra att jag liksom inte hade nåt spring i benen kvar, så vida pass lite spring att jag helt enkelt inte kände det var värt besväret att gå en runda till runt bufféborden. En timme slappande vid poolen och sedan dax för HIT. Idag igen. Jamen står det på schemat är jag ju inte den som bangar. Den där Andrew, han är nog den som kör de absolut bästa passen ändå. Många tips på djävulska kombinationer tar jag med mig hem. MOAHAHAHA!
Ett styrkepass i gymet och träffade där på både en och två bloggläsare av den ickekränkta sorten. Känns fantastiskt härligt att ni är så många ändå?
Sista träffen med Vanessa efter det, den lilla onda massösen. Hon ser ut som en lite ekorre men låt er icke luras!
Golunch och slappande vid poolen och där var det, hör och häpna- FULLT!? Till sist hittade jag en trasig solstol vid en vägg och snodde den. Gick endast att ligga plant. Passade mig utmärkt. Sover bäst så. Sov som en stock på min tillknycklade handduk och när jag vaknade 1timme senare hade jag begåvats med kuddstreck på hela min vänstra ansiktshalva som lär sitta kvar till midsommar?
Synnerligen uppiggad av tuppluren beger jag mig till multicourten för ännu ett Boot Camppass. I min värld är Boot Camp lite skitig träning, man tar på sig sitt oömmaste, plockar av sig smycken, klipper av eventuella naglar är är redo för skit liksom. Så blev det inte idag? Ett litet tips- ju fler tuffhetsattribut instruktören har desto otuffare tenderar passet att bli. Sa hon, 44åringen med tuppkam?.
Ett kul pass absolut och springa i sand är alltid jobbit men den lilla väna holländskan var betydligt tuffare sist. Ett lite kul inslag var dock att vi som avslutning skulle göra lika många armhävningar som vår wingmate var gammal. Min unga lilla tyska kompis fick slita och ville byta kompis på stört?
En sista liten walkabout, några hopp och den här 6:e och sista dagen i träningsparadiset är över för den här gången.
Note to myself, nästa år ska jag:
1. Inte ta med mig så många böcker. Somnar bara.
2. Ta med mig ännu fler tajts och sport-BHar, även om man sköljer upp allt väljer man efter ett par dagar outfit efter ”minst äckliga”
3. Vaselin, glöm aldrig mer vaselin.

För en nästa gång blir det. Och fler efter det. Det här är bland det bästa jag gjort. Ever?

Sprang för övrigt om Emma Igelström idag. Jaja, det var i snabbköpet. Eller ja, hon stod bakom mig i kön. Frågade om det var ok om jag kunde säga att jag liksom sprungit om henne. Det var det.

Jaha hörni, tack för visat intresse dårå. Nu slipper ni mig på några dagar. Dyker upp dagen före midsommar och skriver väl nåt moraliserande om alkoholens fördärv eller nåt annat mindre välkommet. Nån öm tå ska jag nog kunna lyckas trampa på.
Heppåer!

//Carolin Helt Int Lic PT, supernöjd semesterfirare

Kommentarsfunktionen är avstängd.