Egovecka på Playitas – Dag 4

Morgonstund har guld i mund! I dag blev upplägget på morgonkvisten lite annorlunda.

Klarvaken 05:24. Tänk om jag kunde behålla den här makalösa piggheten och kraften i kropp och knopp även framåt november. Det hade varit riktigt fint det. 05:30 ringde klockan bara för att jag skulle få mig min lilla solhälsning och löpning soluppgången och ändå hinna äta frukost 07:30. Nu visade det sig att blev så tidigt att jag var före både tuppen och solen. Detta var dock en absolut nödvändighet då jag bokat in mig på ett Crossfitpass redan 09:00 som sedan tätt följdes av Functional Training.
Har ju hört att crossfittare kräks lite då och då när de tränar. Jag har aldrig gjort det. Träningskräkits alltså. Vill inte premiärkräkas idag heller. To old for that shit.
Tidig lite mindre frukost som för säkerhetsskull kändes ok att tänkas få smaka på två gånger. Förberedelse är allt.

Nu skriker säkert nån viloivrare igen ”VILA” ingen fara jag vilar, varje natt och har en helt fantastisk förmåga att vara ”AV” eller ”PÅ”. Märkligt det där att viloivrarna ofta är dom som är så sjukt trötta och orkeslösa själva. Eller, det kanske inte alls är märkligt?

För övrigt är det inget större problem att kliva upp tidigt så här på semestern. Jag är ju en sån där obalanserad typ som inte dricker alkohol och nattsuddar. Jag går ju och lägger mig i tid.

Smälter frukosten på en bänk vid strandpromenaden. Pratar lite med det lilla sockergrynet. Han hade en liten paus i sitt tvångsmässiga korvätande just då. Kändes skönt att höra.

Crossfitteriet var en rätt trivsam historia. Svetten den sprutade, pulsen var hög men jag var inte i närheten av illamående. Bra där. Jag fick dessutom bestämma sista övningen – burpees med sandsäck i 5min. Oupphörligen. Övriga deltagare försäkrade att de inte var sura, skulle bara slå ihjäl mig efteråt.
Så jag sprang till nästa arena för Functionel Training. En annan instruktör idag, samma holländska som höll i Boot Campen och jag fattade direkt att det här blir nåt bra det. Jajamänsan det blev det. Vi fick ytterst funktionellt förflytta oss fram och tillbaka likt björnar, krabbor, ankor, ödlor, apor och kaniner samt kasa, dra och putta tant, i mitt fall putta assisterande instruktör. ”Every day life movements” i min vardag – ja. Vet dock inte hur det funkar för den som jobbar på typ kontor..?
Kan även glatt konstatera att Crossfit, cirkelträning, Boot Camp, HIT, Functionel Training – allt det är egentligen bara olika former av husmorsgymnastik. Riktigt bra hård träning som kan göras o stort sett var som helst, med eller utan redskap. Det gäller bara att ta i och görat på riktigt. Perfekt semesterträning??
Allt det här tränandet gör att både stunden i solstolen och den fantastiska maten blir ännu mera njutbart. Och vet ni vad – träningen är njutbar. Hela den här egoveckan går i njutningens tecken. Nån hälsade ”glöm inte att njuta också” hen har uppenbarligen inte fattat grejen?
Galet god lunch idag. Berodde nog mest på den mer moderata frukosten i och för sig. Hunger är bästa kryddan?
Efter det somnade jag i solen med shortsen på huvudet. Vill inte bränna svålen mer. Har ni sett vilka schysta solbrännelinjer man får när tvättlappen i brallan hänger utanför? ?
För mycket sol mår ingen bra av så när jag vaknat till tog jag mig till gymet för lite gammal hederlig styrketräning. Tokladdad styrde jag sen mot multicourten för cirkelträning. Trodde jag. Ändring i schemat så morgondagen corepass blev idag och nåt danspass i morgon. Lite besviken blev jag allt. Core är inte ett pass jag tokladdar för. Eventuellt nåt jag skulle gå på om jag känner mig sliten. Fast då sover jag hellre. Såjasåja, ingen anledning att bli kränkt här nu. Men vid det här laget borde ni begripa att jag uppskattar träning som är jobbitjobbit betydligt mer än 100 varianter av plankan. Är ändock tacksam att jag inte blev inlurad på nåt danspass. Tant with two leftfoots är inte lämpad för dyligt.
Avslutade träningsdagen med back(bergs)intervaller bara för att jag kunde och ville.
Ja hörni, ännu en makalöst bra dag i träningsparadiset lider mot sitt slut. Veckans hittills varmaste och lataste. I morgon är en ny dag och jag längst redan.
Om ni inte redan begripit det – det här stället, den här typen av semester, jag rekommenderar det å det grövsta⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

//Carolin Helt, Int Lic PT fortfarande i träningsparadiset

Kommentarsfunktionen är avstängd.