”Du tränar lite mycket väl?” Och du tänker lite för lite väl?

Ja, ett utdrag ur min verklighet. Jag vet inte men jag tror många bara har otur när det tänker, nej pratar kanske?

Jag har aldrig och kommer aldrig att påstå att elitidrott är hälsosamt. Men kära nån, det va längesedan jag höll på med det! Nu tränar jag för styrka. (Så gött, igår, att själv kunna bära in all badrumsinredning utan att ringa efter hjälp!) Jag tränar också för att få behålla en kropp som gör som tesagt!

Och då lägger jag mina träningspass efter det!
Efter mina önskningar!
För att jag vill och vet vad som fungerar! Jag tvingar inte någon annan att göra det

Då undanber jag mig kommentarer från er som faktiskt inte har en jävla aning.

Det märkliga är i det hela att just dessa personer har ett visst, ganska stort missnöje med sig själv, sina kroppar och sin hälsa.
Kan det va en tillfällighet tro…?

Jag skulle nog vilja ställa diagnosen
avundsjuka. Men jag är ju såklart ingen läkare…

Jag går inte till de personer som jobbar så in i vassen, tjänar mängder med pengar och gör de mest spännande resor för de kan och har råd med och säger – Du tjänar nog för mycket? Du verkar jobbar alldeles för mycket!

Jo, om de kommer till mig och ber om råd kanske? Om deras problem är att de inte får till sin träning, sömn och återhämtning. Då kan jag nog ge lite coola tips.
Men inte till en person som inte ber om det! Som faktiskt valt, designat och lever sitt livs glada dagar.

Problemet här i världen är just inte att vi tränar för mycket.
Problemet är att vi designar alldeles för lite och underskattar vikten, vinsterna av träning. Vi vill ha styrka, vi vill va friska men vi är inte beredda att göra jobbet. Jobbet som krävs för att få det så där gött. Kunskap finns! Skyll inte på det!

Folk verkar däremot inte ha några problem överhuvudtaget att sätta på sig offerkoftan. Så fort det bär emot, så fort det blir svårt och så fort ngt inte är så kul.

Det skulle va ett ämne i skolan och en klausul i ett anställningskontrakt
Offerkoftans vara och icke vara

Tack för mig, ska ut på långvandring nu. Man vill ju inte riskera att träna för mycket😂😂
En väldigt bra design måste jag säga. Trots regn och rusk ty offerkoftan passar inte längre på mig. Träning, hård mental träning fick mig att byta från kofta till rustning👊🏻

 

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, mental Pt som har precis lika många minuter som du på en timme

Kommentarsfunktionen är avstängd.